Διαβάστε

εικόνα άρθρου
Από την πρώτη μας προπόνηση στην πολεμική τέχνη ξεκινάμε ένα ταξίδι, αυτοπειθαρχίας, σωματικών δεξιοτήτων, καλλιέργειας. Στόχος της εξάσκησης είναι να κατακτήσουμε το επίπεδο ντο, δηλαδή τη φώτιση (αυτό-συνειδητοποίηση).
εικόνα άρθρου
Το 1995, η ιαπωνική κυβέρνηση ίδρυσε το ‘Ταμείο Ασιατισσών Γυναικών’ ως προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος. Ωστόσο, το ταμείο χρηματοδοτήθηκε από δωρεές ιδιωτών, όχι κρατικά χρήματα.
εικόνα άρθρου
Για άλλη μια φορά, η ιδέα για το κείμενο αυτό προήλθε από ένα προηγούμενο, το “Παιχνίδια για νέους” που έγραψα στην αρχή της χρονιάς. Έλεγα λοιπόν τότε ότι “[...] στις ιαπωνικές πολεμικές τέχνες η κριτική των δασκάλων θεωρείται ταμπού
εικόνα άρθρου
Πριν είκοσι περίπου χρόνια, σε ένα άρθρο μου για την αληθινή ζωή της γκέισας και πώς οι Ιάπωνες προστάτεψαν τον ιερό, γι΄ αυτούς, θεσμό από τους «αμερικάντσι» (αμερικάνους) μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, εκθείαζα τη βαθιά προσήλωση και πίστη τους στα έθιμα και την πατρίδα τους.
εικόνα άρθρου
Από τα πρώτα χρόνια της ενασχόλησης μου με το Αϊκίντο είχα ακούσει για ένα Έλληνα Αικιντόκα ο οποίος έχει εκπαιδευθεί στην Ιαπωνία και τώρα ζει σε ένα μακρινό χωριό του Πηλίου, ακολουθώντας έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής.
εικόνα άρθρου
Λόγω συγκυριών, είχα την ίδια συζήτηση με δύο διαφορετικούς ανθρώπους που ζουν μεν στην ίδια χώρα και ασκούνται στην ίδια κλασική παράδοση αλλά που δεν έχουν καμία ουσιαστική σχέση μεταξύ τους –μάλιστα μένουν τόσο μακριά που αμφιβάλω αν συναντιούνται παραπάνω από μια φορά τον χρόνο.
εικόνα άρθρου
Παρότι οι έρευνες δείχνουν ότι τα μικρά παιδιά δεν έχουν διαφορετικές προτιμήσεις στα παιχνίδια ανάλογα με το φύλο τους και ενδιαφέρονται εξίσου για τα μωρά μέχρι τα τρία έτη τους, γιατί άραγε αργότερα τα αγόρια προτιμούν τις πολεμικές τέχνες
εικόνα άρθρου
Πριν κάμποσο καιρό έγραψα εδώ στον ΠΟΠΤ, ένα άρθρο με τίτλο “Έκανα λάθος για το κέντο”· λίγο μετά και έχοντας παρακολουθήσει το 70ο Παν-Ιαπωνικό Πρωτάθλημα Κέντο στο Νίπον Μπούντοκαν τον Νοέμβριο του 2022
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι