Σχετικά με ΕμάςΠανελλήνιος Οδηγός Πολεμικών Τεχνών

Διευθυντής: Νίκος Ιλαρίδης
Διευθύντρια Σύνταξης: Χρύσα Λίτινα
Αρχισυντάκτης: Γρηγόρης Α.Μηλιαρέσης
Technology Officer: Χάρης Νικολουδάκης

Ίδρυση

Το www.polemikes-tehnes.gr είναι η ψηφιακή έκδοση του έντυπου περιοδικού «Πανελλήνιος Οδηγός Πολεμικών Τεχνών» που εκδίδεται στην Αθήνα. Ιδρύθηκε από τον Νίκο Ιλαρίδη την 1 η Ιουλίου 2011. Στα 11 σχεδόν χρόνια λειτουργίας του ο Πανελλήνιος Οδηγός Πολεμικών Τεχνών διατηρεί φήμη έγκυρου έντυπου και σάιτ που αποτελεί σημείο αναφοράς για τις πολεμικές τέχνες και την δραστηριότητα γύρω από αυτές στην Ελλάδα.

Σχετικά με εμάς

Στα περισσότερα σάιτ, το κείμενο «Σχετικά με εμάς» παραμένει ίδιο και απαράλλαχτο καθώς η ουσία τους δεν αλλάζει όσος χρόνος και αν περάσει∙ από αυτήν την άποψη, ο Πανελλήνιος Οδηγός Πολεμικών Τεχνών παρουσιάζει μια ιδιαιτερότητα καθώς ο χρόνος που έχει περάσει σημαδεύτηκε από τόσα πολλά πράγματα που μας υποχρεώνει να αλλάξουμε το κείμενο αυτό. Και προς μεγάλη μας χαρά, αυτό συμβαίνει επειδή καίτοι το βασικό μας «mission statement» δεν άλλαξε, οι τρόποι που η αρχική μας φιλοδοξία πραγματώθηκε στον ελληνικό κόσμο των πολεμικών τεχνών, πολλαπλασιάστηκαν –κάποτε και με τρόπους που δεν είχαμε φανταστεί.

Κατ’ αρχάς, καλύπτοντας, πιστεύουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τη σκηνή των πολεμικών τεχνών της Ελλάδας εντοπίσαμε παράλληλα ότι υπάρχει μια ανάγκη, όχι γενικά για σάιτ οδηγό πολεμικών τεχνών, αλλά για ένα σάιτ που θα πρόσφερε πέρα από το ευρετήριο και μια βαθύτερη ματιά στις τέχνες και τα αθλήματα που αποτελούν αυτόν τον ιδιαίτερο κόσμο. Η αντίληψή μας, θέλει ένα τέτοιο φορέα να στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: τον οδηγό των σχολών, τη δημοσιογραφική κάλυψη της κίνησης γύρω από τις πολεμικές τέχνες και το πρωτογενές περιεχόμενο σχετικά με αυτές∙ μ’ άλλα λόγια, θέλουμε ο αναγνώστης μας να βρει όχι μόνο πληροφορίες για το ποια σχολή βρίσκεται κοντά του αλλά να βοηθηθεί να αντιληφθεί τι είναι αυτή η σχολή και το αντικείμενο που διδάσκει.

Βεβαίως και μόνο οι τρεις αυτοί πυλώνες θα ήταν αρκετή δουλειά για να μας κρατήσει απασχολημένους. Όμως επειδή όπως ξέρουμε και από τις πολεμικές τέχνες κίνηση σημαίνει ζωή και ζωή σημαίνει αλλαγές, δουλεύοντας για αυτά συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρχαν κι άλλες δραστηριότητες που θα μας επέτρεπαν να συμβάλλουμε στην προώθηση των πολεμικών τεχνών στην Ελλάδα.

Οι επιδείξεις που διοργανώσαμε –μια μάλιστα εκ των οποίων ο Οδηγός τιμήθηκε με το Ρεκόρ Γκίνες ως διοργανωτής - το πρόγραμμα « Τάι Τσι στο Πάρκο » που έδωσε και δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους κάθε ηλικίας να έρθουν σε επαφή με αυτή την ευεργετική πολεμική τέχνη και θεραπευτικό σύστημα, το πρόγραμμα «Πολεμικές Τέχνες στο Πανεπιστήμιο» που φέρνει τις τέχνες κοντά τους φοιτητές και τους διοικητικούς των Πανεπιστημίων και οι εκδόσεις Μέση Οδος είναι τα κορυφαία σημεία της πορείας αυτής.

Και συνεχίζουμε ακάθεκτοι! Ήδη έχουμε στο συρτάρι μας περισσότερα προγράμματα που θα φέρουν τις πολεμικές τέχνες και τα μαχητικά αθλήματα πιο κοντά στην κοινωνία, ήδη συζητάμε με περισσότερες σχολές και αρθρογράφους και ήδη σχεδιάζουμε τον νέο έντυπο Πανελλήνιο Οδηγό Πολεμικών Τεχνών που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2023. Στόχος μας είναι η επόμενη εκδοχή αυτού του κειμένου να είναι ακόμα πιο αναβαθμισμένη, ποσοτικά και ποιοτικά. Και αυτό επειδή η βασική μας πεποίθηση, ότι δηλαδή ιδωμένες στο σύνολό τους οι πολεμικές τέχνες αυτές είναι μια από τις πιο πολυδιάστατα ωφέλιμες ανθρώπινες δραστηριότητες, όχι μόνο δεν έχει κλονιστεί στο ελάχιστο αλλά ενδυναμώνεται κάθε μέρα που περνάει!

×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι