Κορεάτικες τέχνες

tae kwon do itf,tae kwon do wtf
Με φανερές επιρροές από το καράτε (η σχέση του με το οποίο αποτελεί θέμα για το οποίο ερίζουν ακόμα οι ιστορικοί, γεγονός καθόλου περίεργο αν σκεφτεί κανείς τις από αιώνες τεταμένες σχέσεις μεταξύ Κορέας και Ιαπωνίας), το ταεκβοντό είναι μια τέχνη που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη άνθιση –κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι στην άνθιση αυτή έχει συμβάλλει η συμπερίληψή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2000, όμως η αλήθεια είναι ότι η θεαματική του κινησιολογία και η έμφασή του στον αγωνιστικό τομέα είναι επίσης παράγοντες που έχουν παίξει το ρόλο τους.
Σχολές Ταεκβοντό
24-01.jpg
Από μια περίεργη σύμπτωση, που σχετίζεται με την παρουσία των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, το τανγκ σου ντο είναι από τις πολεμικές τέχνες με την πιο μακρόχρονη διαρκή παρουσία στη χώρα μας. Αν και ποτέ δεν κατάφερε να φτάσει σε δημοτικότητα το τάεκβοντο (ειδικά μετά τα τέλη της δεκαετίας του ’80 και τη θυελλώδη ανάπτυξη του τελευταίου), παρέμεινε μια τέχνη με φανατικούς φίλους και εξακολουθεί να διαθέτει ένα πολύ καλό δίκτυο σχολών σε όλη τη χώρα. Η ιστορία του τανγκ σου ντο, όπως και του τάεκβοντο είναι όσο παλιά ή καινούρια επιλέγει κάθε ιστορικός, όμως όλοι συμφωνούν ότι η ονομασία τανγκ σου ντο οφείλεται στο δάσκαλο Χουάνγκ Κι.
Σχολές Τανγκ Σου Ντο (Σου Μπακ Ντο)
45-01.jpg
Το Χάιντογκ Γκούμντο, ο «Δρόμος του Ξίφους της Ανατολικής Θάλασσας» είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πολεμικές τέχνες της Κορέας και έχει βρει ενδιαφερόμενους τόσο στην ίδια τη χώρα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Η πολυδιάστατη εξάσκησή του, που περιλαμβάνει φόρμες ενός και δύο ατόμων, τεχνικές γρήγορης ξιφούλκησης, κοψίματα στόχων αλλά και ασκήσεις αναπνοής και εσωτερικής δύναμης καθώς και η δυναμική πολιτική της οργάνωσης που το διαχειρίζεται, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χάιντογκ Γκούμντο (World Hai Dong Gumdo Federation /WHDGF) έχουν φέρει την τέχνη στο προσκήνιο και αποτελούν εχέγγυα για το μέλλον της.
Σχολές Χάεντονγκ Κούμντο
25-01.jpg
Έχοντας πίσω του μια αρκετά αντιφατική ιστορία, που σχετίζει τον ιδρυτή του, Τσόι Γιονγκ Σουλ (1904-1986) με τον Τακέντα Σοκάκου (1859-1943) δημιουργό του Ντάιτο Ρίου αϊκί-τζουτζούτσου και βασικό δάσκαλο πολεμικών τεχνών του Ουεσίμπα Μοριχέι (1883-1969) δημιουργού του αϊκίντο, το χαπκίντο είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες σύγχρονες τέχνες της Άπω Ανατολής· το ενδιαφέρον του στηρίζεται ακριβώς στο ότι χάρη στο νεαρό της ηλικίας του συνδυάζει στοιχεία από αρκετές διαφορετικές πολεμικές τέχνες.
Σχολές Χαπκίντο
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι