Το πρώτο σεμινάριο του Filipino Combat Systems Kali στη Κεφαλονιά θα πραγματοποιηθεί 4 και 5 Απριλίου 2015 σε 2 διαφορετικά club στο Αργοστόλι αλλά και στην κεντρική σχολή στον Πόρο, του αντιπροσώπου της τέχνης στην Κεφαλονιά, Άρη Μπατιστάτου (Α.Σ. Μαχητές Κεφαλονιάς).
FILIPINO COMBAT SYSTEMS:
Το Filipino Combat Systems Kali είναι μια σύγχρονη Φιλιππινέζικη Πολεμική Τέχνη(ΦΠΤ) με Αμερικάνικες καταβολές.
Δημιουργήθηκε μέσα από την προπόνηση του Tuhon Ray Dionaldo με ένα γκρουπ ασκούμενων και φίλων του και ύστερα από επίμονη παρακίνηση του Professor Remy Presas, του πιο αναγνωρίσιμου Δασκάλου και μεγαλύτερου οργανισμού Φιλιππινέζικων Τεχνών (Modern Arnis) της εποχής.
Αυτό που ο Professor Remy Presas είχε δει και προβλέψει, ήταν πως ο Tuhon Ray θα αποτελέσει ένα σημαντικό μελλοντικό πυρήνα των ΦΠΤ στην Αμερική και δικαίως αφού είχε διακρίνει ότι ήταν σε θέση να δημιουργήσει και να εξελίξει την δική του τεχνοτροπία μάχης στις αντίστοιχες τέχνες. Σε μικρό χρονικό διάστημα από τότε, ο Tuhon Ray Dionaldo παρουσίασε στον κόσμο των τεχνών αυτών την μοναδική μέχρι τότε και πρωτοποριακή μέθοδο Punyo Mano. Σύμφωνα με την μέθοδο αυτήν, σε πολύ κοντινή απόσταση τα δύο κυρίαρχα όπλα (λόγω δύναμης και λειτουργικής πρακτικότητας) είναι το κάτω μέρος του ραβδιού(Punyo) και το ελεύθερο χέρι(Mano).
Όπως όλες οι τέχνες της κατηγορίας Kali-Arnis-Eskrima, το FCS είναι μία τέχνη ειδικευμένης οπλομαχίας, με όπλα ρεαλιστικά που συναντάει κανείς στο σύγχρονο κόσμο και περιβάλλον. Σαν βασικά όπλα έχει όλων των μεγεθών λεπίδες και ραβδιά εκπαιδεύοντας παράλληλα τον ασκούμενο στην μάχιμη χρήση και εφαρμογή τους αλλά και στην άοπλη αντιμετώπιση τους.
Σε προχωρημένο επίπεδο εμπεριέχει όπλα όπως αγκιστρωτές λεπίδες(Kerambit), συρόμενο ραβδί (palm stick/Baston), pocket stick (Kubotan), τσεκούρι(tomahawk), εύκαμπτα όπλα όπως μαστίγιο, σχοινί, Sarong/Malong(Παραδοσιακό ένδυμα), Tabak Toyoc(Nunchaku)κ.α Τέλος, εμπεριέχει και το πλήρες άοπλο κομμάτι (Panantukan/Mano-Mano) που δομείται και παράγεται από την ένοπλη κινησιολογία και τεχνοτροπία με τροποποιήσεις και προσαρμογές.
Στο σεμινάριο θα διδάξουν ο Δημήτρης Μπουδάκης και ο Άρης Μπατιστάτος.
Πληροφορίες-Εγγραφές: 6944 423 148