Η διδασκαλία στη σχολή μας πηγάζει από τις κινεζικές πολεμικές τέχνες Τάι Τσι Τσουάν και Τσι κούνγκ , καθώς και από άλλες σχολές της Ανατολής. Πρόκειται για μια μέθοδο που, καθώς βασίζεται στην άκρα απαλότητα, είναι προσιτή σε όλους. Αποσκοπεί στην επίτευξη της υγείας και της ευζωίας. Βοηθά στη δημιουργία ενός πιο ελαστικού σώματος, μιας πιο ελεύθερης αναπνοής, και προσφέρει μυϊκή και νευρική χαλάρωση, ενώ τονώνει τις ζωτικές λειτουργίες. Επιπλέον αναπτύσσει τη δύναμη και την ευκαμψία, τη συγκέντρωση και την εσωτερική γαλήνη. Η πολύχρονη εξάσκηση είναι δυνατόν να οδηγήσει στην ανάπτυξη σωματικών ικανοτήτων που δεν επιτυγχάνονται με άλλους τρόπους, καθώς και στη δημιουργία μιας νέας αντίληψης για τη ζωή.
Οι παραδοσιακές ενεργειακές τεχνικές της Ασίας προσφέρονται μέσω μιας μεθόδου προοδευτικής διδασκαλίας που χαρακτηρίζεται από τη σαφήνεια και την ακρίβεια. Δίνεται έμφαση στο οικουμενικό πνεύμα τους και όχι στα ιδιαίτερα στοιχεία τους που συνδέονται με τους πολιτισμούς της Άπω Ανατολής. Η διδασκαλία θέτει στο περιθώριο κάθε πολιτισμική ή θρησκευτική αναφορά και απορρίπτει εντελώς την ανταγωνιστική ή επιδεικτική συμπεριφορά. Η μέθοδος στηρίζεται στην προσπάθεια των μαθητών να βρουν οι ίδιοι το Κι στο εσωτερικό του σώματός τους, που τους επιτρέπει να δρουν με βάση αυτά που ανακαλύπτουν. Αξιοποιούνται όλοι οι πόροι που κάθε άτομο έχει στη διάθεσή του: η νόηση, η λογική, η ευαισθησία, το σθένος, η φαντασία, το χιούμορ, η αναπνοή, η μυϊκή άσκηση, η σωματική μνήμη. Επιπλέον, χρησιμοποιούμε ήχους* που έχουν πλούσιο φορτίο σε Τσι για να διευκολύνουμε την εκμάθηση και την ανακάλυψη του Ταντιέν.
* Ευρήματα του Βλαντύ Στεβάνοβιτς από τη διά βίου έρευνά του
* Το κέντρο της ζωικής ενέργειας, το λεγόμενο και Χάρα ή Νταν τιάν.
"Δεν επινόησα τίποτε. Απλώς διδάσκω αυτά που έμαθα κι εγώ. Οι τεχνικές αυτές έχουν παραμείνει αναλλοίωτες εδώ κι αιώνες, και δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουν. Αυτό που έχω προσθέσει εγώ είναι στον τρόπος με τον οποίο μπορεί κανείς να τις παρουσιάσει, χωρισμένες σε σειρές κινήσεων, ώστε οι μαθητές μου να τις αφομοιώνουν ταχύτερα." Βλαντύ Στεβάνοβιτς (1925-2005)
Επιτρέπεται, κατόπιν συνεννόησης, η συμμετοχή στο πρώτο μάθημα χωρίς ανάληψη δέσμευσης
Εκπαιδευτής: Aριστείδης Στρατάκης