TRADITIONAL WING CHUN PATEDAKIS

Γουίνγκ Τσουν

logo σχολής

Προφίλ Τέχνης

Το Γουίν-τσουν (κινέζικα: 詠春) (επίσης Γουίν-τσουν Τσουάν ή Γουίν-τσουν Κουνγκ Φου) είναι μία κινέζικη πολεμική τέχνη η οποία έχει τις ρίζες της στη Νότια Κίνα. Tο Γουίν-τσουν προφέρεται επίσης Γουίν-τσαν ή Βιν-τσουν. Το Γουίν-τσουν είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πολεμικές τέχνες. Είναι το στιλ που διδάχτηκε ο διάσημος Μπρους Λι από τον Γιπ Μαν σε ηλικία μόλις δεκατριών ετών. 

Το σύστημα Γουίν Τσουν Κουνγκ Φου δίνει έμφαση στην ταυτόχρονη άμυνα και επίθεση. Αποτελείται από απλές, σύντομες, άμεσες κινήσεις (ευθείες γροθιές και χαμηλά λακτίσματα), οι οποίες αποσκοπούν στην εξάλειψη της σπατάλης ενέργειας. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνονται γρηγορότερα οι αντεπιθέσεις.

Απαλότητα
Το Wing Chun μας βοηθάει να έχουμε στόχους και ιδέες, αλλά μαθαίνουμε να είμαστε ευέλικτοι όταν χρειαστεί και είναι απαραίτητο .
Ριζωμένος
Το Wing Chun μας διδάσκει με τη σταθερότητα της σκελετολογίας να είναι σα ρίζες έτσι ώστε να μπορεί να χειριστεί τις δυσκολίες της ζωής χωρίς να είναι σαν ένα δέντρο χωρίς ρίζες που το πέταξε ο άνεμο.
Υγεία
Το Wing Chun μας βοηθά να είμαστε υγιείς μέσω της κίνησης , και της εξάσκησης.
Οικογένεια
Το Wing Chun μας δίνει μια οικογενειακή και κοινωνική υποστήριξη του συστήματος . Μελέτες δείχνουν τα άτομα με τα συστήματα της οικογένειας / κοινωνικής υποστήριξης είναι πιο ευτυχισμένοι και υγιείς από εκείνους που δεν εξασκούνται!
Εστίαση
Το Wing Chun μας βοηθά πώς να επικεντρωθούμε σε όλες τις πτυχές της ζωής μας που θα μας κάνει
πιο παραγωγικούς και αποδοτικούς .
Αυτοπεποίθηση
Το Wing Chun μας δίνει την εμπιστοσύνη που με τη σειρά του μας επιτρέπει να επεκταθούμε και να
δοκιμάσουμε πράγματα που πολλοί άλλοι φοβούνται να το κάνουν.
Δραστηριότητα του εγκεφάλου
Το Wing Chun χρησιμοποιεί και τις δύο πλευρές του εγκεφάλου όπου διεγείρεται με τέτοιο τρόπο ώστε
να έχει τεράστια οφέλη στις δραστηριότητες του ατόμου!
Αυτοάμυνα

Το Wing Chun μας διδάσκει να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας.

Προφίλ Δασκάλου

Ο Ευάγγελος Πατεδάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο ΚΡΗΤΗΣ και μεγαλώνοντας από μικρός το όραμα του ήταν στις πολεμικές τέχνες.Ασχολήθηκε αρκετά με αθλητικές δραστηριότητες όπως power lifting & επαγγελματικό bodybuilding σε ηλικία 22 ετών, αλλά η επιρροή που είχαν πάνω του οι πολεμικές τέχνες γρηγορά τον οδήγησε στο να βρει την μοναδική πολεμική τέχνη που ακόμα και σήμερα που τον εκφράζει.

Στάθηκε ναι μεν τυχερός που σαν πολεμική τέχνη τον έκφραζε μόνο το Wing Chun γνωρίζοντας τη μέσο ενός εκπροσώπου του Grand Master Gary Lam - Wong Shun Leung σύστημα ( Lineage - οικογένειες ) στις αρχές 2007. Από τον οποίο κατάκτησε και το Level 1 πτυχίο του. Λόγο της επιθυμίας ολοκλήρωσης για μάθηση της πολεμικής τέχνης Wing Chun η πορεία του τον έφερε να γνωριστεί με ένα εκπρόσωπο του Παραδοσιακού Ip Man Wing Chun στην
Ευρώπη το 2010, τον Grand Master Samuel Kwok. Δίπλα στον οποίο κατόρθωσε μέσα από διάφορες διακρίσεις και αγώνες να διακριθεί αποκτώντας τους τίτλους Δάσκαλος ( Sifu ) και Μάστερ ( Master ) οι οποίοι τίτλοι είναι παγκοσμίως αναγνωρίσιμοι. Με συμμετοχές σε πάρα πολλά σεμινάρια και αγώνες στην Ευρώπη αλλά και σε διοργανώσεις σεμιναρίων στο τόπο μας με συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΧΟΛΗΣ

×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι