Τάι Τσι Εξάρχεια

Τάι Τσι Τσουάν / Τσι Κουνγκ

logo σχολής

Προφίλ Wuji center


Στo Wuji center διδάσκεται το taiji quan της οικογένειας Dong. Ξεκίνησε με τον grandmaster Dong Ying Jie (1899-1966), ο οποίος ήταν κορυφαίος μαθητής και βοηθός τον επιδραστικότερου δάσκαλο του 20αι, grandmaster Yang Cheng Fu. Πριν από το Yang style taiji, είχε ήδη διδαχτεί Wu/Hao taiji από τον Li Xiangyuan, μαθητή του Hao Weizhen. Η οικογένεια Dong διεδοσε το taiji στην νοτιανατολική Κίνα και Ασία πρώτα και μετά στην Αμερική και Ευρώπη. Σήμερα Ο μaster Alex Dong συνεχίζει την παράδοση της οικογένειας εξελίσσοντας το Dong Style Taiji, διδάσκοντας σε όλο τον κόσμο. Στην ύλη του Dong taiji διδάσκεται το taiji σε όλες του τις διαστάσεις. Πλήρες σαν ολοκληρωμένη πολεμική τέχνη, άσκηση ενδυνάμωσης, σαν θεραπευτική άσκηση και σαν qigong.

Περιλαμβάνει βασικά και προχωρημένα qigong, τις μεγάλες φόρμες 85 κινήσεων Yang style και Wu/hao style, τις τροποποιημένες αμφίπλευρες φόρμες yang style, τηις γρήγορες φόρμες της οικογένειας Dong. Φόρμες με κυρτά και ίσια σπαθιά, με ραβδιά και κοντάρι ή λόγχη. Όλες μαθαίνονται αργά και γρήγορα, με τις μαχητικές τους εφαρμογές από το αρχάριο επίπεδο. Βασικό και ουσιαστικό τμήμα της διδασκαλίας είναι η άσκηση στα χέρια που σπρώχνουν, που εξελίσσονται από απλά μοτίβα σε συνθέτα και ελεύθερα. Στο wuji center δίνεται μεγάλη έμφαση στο qigong και τον διαλογισμό, για πρόληψη, αποκατάσταση, υγεία, ευεξία και ενδυνάμωση. To qigong είναι ένα σύμπαν ξεχωριστό, με πολλά μικροσυστήματα. Ανάλογα πως ή τι μαθαίνει κάποιος έχει πολλαπλές χρήσεις και αποτελέσματα. Είναι κλάδος της κινέζικής ιατρικής, συμπληρωματική άσκηση για πολεμικές τέχνες ή αυτόνομη άσκηση. Διδάσκονται κάθε χρόνο παραδοσιακά και νεότερα σύνολα qigong, ανεξάρτητα από τα μαθήματα taiji, για όλες τις ηλικίες.

Στο Wuji center η προσέγγιση μας είναι τέτοια ώστε να ωφεληθούν μαθητριες/ες κάθε ηλικίας και δυνατότητας και να αποκτήσουν όλα τα οφέλη του taiji. Ιδρυτής και βασικός εκπαιδευτής είναι ο Αργύρης Τσεπελίκας, πιστοποιημένος από την Alex Dong international taichichuan association για το taiji και qigong της οικογένειας Dong, και τoν Dr. Yuhong Xie PhD , για τo qigong.


×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι