NEI YUAN - INNER CIRCLE TAI CHI

Τάι Τσι Τσουάν / Τσι Κουνγκ

logo σχολής
Προφίλ Τέχνης

CHEN TAI JI QUAN ( ΤΑΪ ΤΣΙ ΣΤΥΛ ΤΣΕΝ)

Η καταγεγραμμένη ιστορία της Λ.Δ. της Κίνας τοποθετεί τη γέννηση του Tai Chi στην περίοδο περί το 1600 και την αποδίδει στη μεγαλοφυΐα ενός χαρισματικού ανθρώπου στην επαρχία Χενάν της Κίνας και στο χωρίο της οικογένειας Τσεν (Chenjiagou) (στην κυριολεξία το Χαντάκι της Οικογένειας Chen).

Η ιδιαίτερη φύση της πρακτικής του Ταϊ Τσι Τσουάν (Tai Ji Quan) αποδόθηκε στον ένατης γενιάς ηγέτη του Chen Village, Chen Wangting (1580-1660). Κωδικοποίησε την προϋπάρχουσα πρακτική άσκησης Chen σε ένα κυρίως σώμα επτά ρουτινών. Αυτό περιλάμβανε πέντε ρουτίνες tai chi, μία ρουτίνα 108 κινήσεων στυλ «μακρυάς γροθιάς» και μια πιο αυστηρή ρουτίνα γνωστή ως Cannon Fist. Ο Chen Wangting ενσωμάτωσε διάφορα στοιχεία της κινεζικής φιλοσοφίας στην κατάρτιση των πολεμικών τεχνών, για να δημιουργήσει μια νέα προσέγγιση που τώρα αναγνωρίζουμε ως εσωτερικές πολεμικές τέχνες. Προσέθεσε τις αρχές της θεωρίας του Γιν και του Γιανγκ, (τη συμπαντική αρχή των συμπληρωματικών αντιθέτων), τις τεχνικές του Daoyin (οδηγώντας και καθοδηγώντας την ενέργεια) , το Tui na (την εξώθηση και έλξη της ενέργειας), τη θεωρία της ενέργειας στην κινεζική ιατρική και τη θεωρία των μεσημβρινών από την κινεζική ιατρική. Επιπλέον, ο Wangting ενσωμάτωσε τις θεωρίες πυγμαχίας από δεκαέξι διαφορετικά στυλ πολεμικών τεχνών όπως αυτά περιγράφονται στο κλασσικό κείμενο Ji Xiao Xin Shu («Νέο βιβλίο των καταγεγραμμένων αποτελεσματικών τεχνικών» ~ 1559-1561) που γράφτηκε από τον Στρατηγό των Ming Qi Jiguang (1528-1588).

Το Chen tai chi επειδή είναι το πρωταρχικό που δημιουργήθηκε κι έχει εξελιχθεί μέσα από την κλειστή κοινωνία του χωριού Chenjiagou, έχει διατηρήσει πολύ περισσότερο τα πολεμικά του στοιχεία. Η κίνησή του είναι σπειροειδής, έχει εκφάνσεις δυναμικές με έκλυση της ενέργειας που συσσωρεύεται, αυτό που αποκαλούμαι fajin. Έχει ασκήσεις ιδιαίτερες όπως το silk reeling για την ανάπτυξη της εσωτερικής μας ενέργειας διδάσκοντάς μας ταυτόχρονα και τη σπειροειδή κίνηση που τη βρίσκουμε στην εξάσκηση των ρουτινών τόσο άοπλων όσο και με όπλα. Στο Chen tai chi υπάρχουν βασικά παραδοσιακά όπλα όπως έχουν κληροδοτηθεί από γενιά σε γενιά όπως είναι το ίσιο σπαθί, η λόγχη, το Kwan dao (Σπάθα πάνω σε κοντάρι), κοντάρι, κυρτό σπαθί και διπλά σπαθιά (ίσιο και κυρτό). Επιπλέον έχουν προστεθεί η βεντάλια και διπλά ραβδιά.

Όμως το Chen tai chi είναι και φιλοσοφικά πιο κοντά στην ουσία, στο Ταο, με το Γιν και το Γιανγκ ως μέσο έκφρασης στην κίνηση και την ανάλυσή του, την αρχική στάση ως βάση διαλογισμού (αλλά ταυτόχρονα εξάσκηση σώματος και πειθαρχίας πνεύματος), το πως βρίσκεται η κίνηση μέσα στην ακινησία και το αντίστροφο. Είναι μια τέχνη που έχει διατηρήσει αναλλοίωτη την παράδοση στην κίνηση, στην τεχνική ως πολεμική τέχνη, αλλά και την ίδια του τη φιλοσοφία που προεκτείνεται και ως φιλοσοφία ζωής.

ΣΧΟΛΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

1) Παγγαίου 6, Γκάζι
2)Πλ. Μάχης Αναλάτου, Νέος Κόσμος


Προφίλ Δασκάλου

Διδάσκει ο Παναγιώτης Πιερράκος, σύμφωνα με τη διδασκαλία του Master Chen Bing κληρονόμου της τέχνης του Chen Tai Ji Quan.
Ξεκίνησε τη μαθητεία του στις κινέζικες πολεμικές τέχνες το 1991, συνέχισε στην Αμερική όπου και πήρε τη Μαύρη Ζώνη και είναι μέλος της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Kung Fu. Πρωταθλητής στην Αμερική επί σειρά ετών σε τοπικά πρωταθλήματα μέχρι την επιστροφή του στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα συνεχίζει την εκπαίδευσή του με το Δάσκαλο Γρηγόρη Γρηγορίου στο Wushu και ως μέρος αυτού ξεκινά την ενασχόλησή του με το Yang style Taijiquan.
Το 2005 ξεκινά να διδάσκει Yang style.
Το 2012 παίρνει τη Μαύρη Ζώνη στο Wushu και σήμερα κατέχει το 1ο Duan από την Ελληνική Ομοσπονδία Wushu.
Το 2014 ξεκινά την μαθητεία στο Chen Taijiquan και το 2016 ξεκινά να ακολουθεί τη διδασκαλεία του Master Chen Bing.
Το 2018 ξεκινά να διδάσκει style Chen Taijiquan.
Το 2019 πηγαίνει στην Κίνα στο χωριό Chenjagou γενέτειρα του Tai Chi για συνέχιση και εμβάθυνση των σπουδών του.
Το 2020 εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Wushu στην κατηγορία Chen Taiji.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΧΟΛΗΣ

×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι