Γ.Σ. ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΙΛΙΣΙΩΝ

Τσι Κουνγκ / Τάι Τσι Τσουάν / Σουάι Τζιάο / Σαολίν / Σάντα / Νύχι του Αετού

logo σχολής
Προφίλ Τέχνης

Το «Χέρι του Αετού – Ying Shou Quan» ή «Νύχι του Αετού – Ying Zhao Quan», είναι ένα σύστημα με ιστορία άνω των οκτακόσιων χρόνων. Στην ουσία πρόκειται για ένα συνδυασμό δύο συστημάτων, του Yue Shi San Shou και του Fan Zi .

O θρύλος αναφέρει ότι ο στρατηγός Yue Fei (1103 – 1142 μ.X.) της δυναστείας Song ανέπτυξε μια σειρά από απλές και αποτελεσματικές τεχνικές μάχης για να διδάξει στους στρατιώτες του. Το σύστημα αυτό ονομάστηκε Yue Shi San Shou, δηλαδή «τεχνικές μάχης του Yue Fei» ή Yue Shi Ying Shou, δηλαδή «χέρι του αετού του Yue». Μετά τον ξαφνικό θάνατό του, οι πιστοί στρατιώτες του Yue Fei θα εξαπλωθούν σε ολόκληρη την Kίνα και θα διαδώσουν το σύστημα. Δεν υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες που να τεκμηριώνουν την ιστορική συνέχεια της διδασκαλίας του συστήματος, όμως αρκετά χρόνια αργότερα, στην περίοδο της δυναστείας Ming (1368 – 1644 μ.X.), σε βιβλίο του στρατηγού Qi Ji Guang – ένα από τα σημαντικότερα γραπτά σχετικά με την πολεμική στρατηγική αλλά και το Wushu – γίνεται αναφορά στην «αρπαγή του βασιλιά του αετού» , πράγμα που αποτελεί ένδειξη ότι το σύστημα έχει διασωθεί και είναι γνωστό την εποχή εκείνη. Στο ίδιο βιβλίο, ο Qi Ji Guang αναφέρεται επίσης στο Ba Shan Fan (ένα άλλο όνομα για το Fan Zi) και το κατατάσσει ανάμεσα στα πιο αποτελεσματικά συστήματα μάχης της Ming δυναστείας.

Στη σχολή διδάσκονται:Τάι τσι τσουάν, Τσι κουνγκ, Σουάι Τζιάο, Σαολίν κουνγκ φου, Σάντα

Προφίλ Δασκάλου

Ο shifu Παναγιώτης Δερβέντης είναι, από το 1996, εσωτερικός μαθητής του Grandmaster του «αετού» Guo Xian He και επικεφαλής του «Ying Shou Quan της οικογένειας Guo» στην Ελλάδα.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και η αγάπη του για τον αθλητισμό ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Όταν ήταν δεκατεσσάρων ετών, ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τις μαχητικές τέχνες μέσα από την πυγμαχία, ενώ αργότερα ασχολήθηκε με τον κλασικό αθλητισμό. Για μικρό διάστημα ασκήθηκε στα νότια συστήματα του Wushu, ώσπου συνάντησε το δάσκαλο Hassan Bashir. Μέσα σε δέκα χρόνια, ο δάσκαλος Bashir του δίδαξε Chang Quan, Shaolin Quan, Hung Gar, βασικές αρχές του αετού και τον οδήγησε στη μαγεία του παραδοσιακού Kung Fu.

Έχει δίπλωμα προπονητή Wushu στις κατηγορίες taolu και sanda από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και, από το 2004, είναι κάτοχος 5ου duan από την Κινεζική Ομοσπονδία Wushu. Κατέχει επίσης τον 6ο βαθμό από την Ελληνική Ομοσπονδία Γουσού Κούνγκ Φου και το 8ο duan από την «World Organization of Wushu kung Fu Masters Evaluation». Είναι διεθνής κριτής taolu και έχει διατελέσει μέλος της τεχνικής επιτροπής για τα παραδοσιακά taolu στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Wushu. Έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στην κατεύθυνση της ανάπτυξης των κινεζικών πολεμικών τεχνών στην Ελλάδα, ως ένας από τους βασικούς υπευθύνους της τεχνικής επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Wushu Kung Fu.
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι