Αθλητικό Σωματείο ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ

Πα Κουά Τσανγκ / Πρέινγκ Μάντις Κουνγκ Φου / Σάντα / Σαολίν / Τάι Τσι Τσουάν / Τσι Κουνγκ

logo σχολής

Ο βασικός σκοπός μας είναι η προσωπική βελτίωση του μελών μας σε όλα τα επίπεδα, η βελτίωση της υγείας τους, της συναισθηματικής κατάστασης, του αυτοελέγχου, της αυτογνωσίας, της ικανότητάς να αντεπεξέρχονται στη ζωή. Οι στόχοι αυτοί επιτυγχάνονται μέσα από την άσκηση στις παραδοσιακές κινέζικες πολεμικές τέχνες, δηλ. το KUNG FU και το TAI CHI, το SANDA, το CHI KUNG, το διαλογισμό, τη YOGA αλλά και μέσα από την πρακτική μεθόδων εναλλακτικής θεραπείας, κυρίως ΣΙΑΤΣΟΥ.

 

1. KUNG FU
Το μοναδικό στην Ελλάδα και σπάνιο στυλ Long Fist Praying Mantis Kung Fu (για περισσότερες πληροφορίες δες τη σελίδα www.shaolinkungfu.gr/kung fu). Πέρα από την αυτοάμυνα, τη φυσική κατάσταση, την ευλυγισία, τη δύναμη και την αντοχή, καλλιεργείται επίσης η ανάπτυξη της προσοχής, της συγκέντρωσης, της κίνησης και της ισορροπίας, της αντίληψης και της μνήμης, ικανότητες πολύ χρήσιμες για τη ζωή μας. Διδάσκουμε το Κουνγκ Φου στη σωστή του διάσταση που δεν είναι μόνο η αέναη επανάληψη των αλληλουχιών των τεχνικών (ταολού), αλλά και η πρακτική εφαρμογή τους με αντίπαλο.

» Παιδικά τμήματα:
Μικροί Γερανοί (Ηλικίες: 4-6): Μαθαίνουν τις βασικές αρχές του Kung Fu μέσα από το παιχνίδι, με έμφαση στην ευλυγισία και στην ενδυνάμωση.
Μικροί Τίγρεις (ηλικίες 6-10 ετών, Επίπεδα 1-3): Εκμάθηση του συστήματος, τόσο των αρχών και των τεχνικών του στυλ, όσο και της μάχης.
Μικροί Δράκοι (ηλικίες 9-12, Επίπεδα 4 και πάνω): Αθλητικό τμήμα, συμμετοχή σε αγώνες.

» Νέοι και Ενήλικες:
Kung Fu: Τμήματα Νέων και Ενηλίκων (Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες), αθλητών και αθλούμενων.

 

2. TAI CHI (Yang style)
Το Τάι Τσι είναι μια ήπιας μορφής άσκηση σε αργό ρυθμό που εξισορροπεί νου και σώμα. Διδάσκεται παράλληλα με τεχνικές χαλάρωσης, με σωστή χρήση της αναπνοής και με διαλογιστικές πρακτικές. Το Τάι Τσι, όντας το ίδιο διαλογισμός σε κίνηση, βοηθά στη χαλάρωση του σώματος από τις εντάσεις, στην εξισορρόπηση του συναισθήματος και στην καταπολέμηση του άγχους. Το Τάι Τσι και το Τσι Κουνγκ είναι κατάλληλα για όλες τις ηλικίες. Ως ήπιες ενεργειακές πρακτικές, είναι επίσης αποδεδειγμένα ωφέλιμες σε άτομα με νοσήματα, όπως οστεοπόρωση, σκλήρυνση κατά πλάκας ή αρθρίτιδα.
Διδάσκει ο Μάνος Ταμιωλάκης.

 

3. SANDA - Αυτοάμυνα
Το άθλημα Sanda συνδυάζει γροθιές, λακτίσματα και λαβές με ρίψεις του αντιπάλου. Δημιουργήθηκε μέσα από τα παραδοσιακά στυλ Κουνγκ Φου σε συνδυασμό με σύγχρονους τρόπου μάχης. Ενώ το Sanda είναι πλήρους επαφής, το light Sanda είναι ελαφράς επαφής. Από το άθλημα αυτό έχουν αφαιρεθεί τα χτυπήματα σε ευαίσθητα σημεία και ο αθλητής φοράει πάντα προστατευτικά στο κεφάλι, το θώρακα, τις κνήμες, καθώς και γάντια. Για αυτούς τους λόγους είναι ένα ασφαλές άθλημα για μικρούς και μεγάλους. Δείτε το πρόγραμμά μας.

 

4. ΤΣΙ ΚΟΥΝΓΚ (Qi Gong)
Το Τσι Κουνγκ είναι μια θεραπευτική μέθοδος απορρόφησης και καλλιέργειας του Qi (Τσι), της ζωτικής ενέργειας, συμπαντικής ή ατομικής, και που, όταν ρέει στο σώμα χωρίς στασιμότητα (κάτι που ο ασκούμενος μπορεί με την εξάσκηση να το νοιώθει!), χαρίζει ζωτικότητα και θωρακίζει την υγεία.
Στη Σχολή μας διδάσκουμε το Quansheng Qigong (Το Τσι Κουνγκ της Ολοκληρωμένης Ύπαρξης), ένα μεγάλο μέρος του οποίου έχει τις ρίζες του στο 12ο αιώνα και προέρχεται από το Μοναστήρι Long Pai (Dragon Gate) του Wudang. Η Σπουδή σ’ αυτό χωρίζεται σε τέσσερα επίπεδα. Ο Μάνος Ταμιωλάκης, έχει μαθητεύσει με σημαντικούς δασκάλους του Τσι Κουνγκ, όπως ο Master Bai Xiu Feng, ο Master Lee Jedong και ο Master και θεραπευτής Zhou Ting-Jue (81 ετών). Έχει διδάξει Τσι Κουνγκ τόσο στην Ελλάδα όσο και εκτός και έχει μαθητές στην Αυστρία και στη Νορβηγία.

 

5. YOGA
Η Γιόγκα είναι ένα αρχαίο ινδικό σύστημα με βαθιες ρίζες στο χρόνο. Είναι μια πρακτική που βελτιώνει τη φυσική μας υγεία και ευεξία, καταπολεμώντας παράλληλα το στρες. Είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία για να την εξασκήσει κάποιος.
Διδάσκει ο Πέτρος Γιακουμάκης, Γυμναστής-δάσκαλος Γιόγκα

 

6. ΣΙΑΤΣΟΥ
Αν έχετε πόνους στη μέση, στη λεκάνη, στο λαιμό, στομαχικές διαταραχές, πεπτικά προβλήματα, είστε γυναίκα και έχετε προβλήματα περιόδου, αισθάνεστε στρες, κατάθλιψη, έχετε «βαρύ» συναίσθημα ή πονοκεφάλους ή απλά νοιώθετε ότι χρειάζεστε ενεργοποίηση, φροντίδα και υποστήριξη τότε το Σιάτσου είναι η κατάλληλη μέθοδος θεραπείας για σας.
Επικοινωνήστε μαζί μας για συνεδρίες.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας

 

Βιογραφικό Δασκάλου
Ο Μάνος Ταμιωλάκης είναι επίσημα πιστοποιημένος προπονητής Wushu-Kung Fu από τη ΓΓΑ. Επίσης είναι Κοινωνιολόγος (ΜΑ) από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης, ενώ έχει κάνει παιδαγωγικές σπουδές στην ΑΣΠΑΙΤΕ. Είναι επίσης πρακτικός Σιάτσου, έχοντας λάβει το δίπλωμά του από το NHS (Natural Health Science Institute), το οποίο έχει πιστοποιηθεί από την Ελληνική Εταιρία Σιάτσου.
Έχει 20 χρόνια εμπειρία στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων και στη Συμβουλευτική, όντας προϊστάμενος στο Τμήμα Εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.
Από το 1986 ασχολείται με το Κουνγκ Φου και το Τσι Κουνγκ, ενώ έχει ταξιδέψει και έχει εκπαιδευτεί από σημαντικούς δασκάλους τόσο στην Κορέα όσο και στις ΗΠΑ.
Οι μαθητές του έχουν πολλές διακρίσεις στα πανελλήνια και παγκρήτια πρωταθλήματα, γι’ αυτό και όσοι από αυτούς ήταν στην κατάλληλη ηλικία μοριοδοτήθηκαν για την εισαγωγή τους σε Πανεπιστήμια.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Διεύθυνση: Αλεξανδρείας 49, ΤΚ 71306, Ατσαλένιο, Ηράκλειο
Κινητό: 6944322432
E-mail: kallirroon@gmail.com
Website: http://www.shaolinkungfu.gr
Facebook: KALLIRROON - Kung Fu, Qigong, Tai chi, Shiatsu

 

Εμφάνιση στο Google maps

 

 

Videos

 

 

×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι