Προφίλ Τέχνων
Ταεκβοντό: Eίναι η πιο δημοφιλής κορεάτικη πολεμική τέχνη και το εθνικό άθλημα της Κορέας. Αποτελεί μία από τις πιο διαδεδομένες πολεμικές τέχνες παγκοσμίως και από το 2000 το αγωνιστικό κομμάτι της μάχης έγινε επίσημο Ολυμπιακό αγώνισμα.Στα κορεάτικα “Tae” σημαίνει «τεχνική ποδιών», “Kwon” σημαίνει «τεχνική χεριών» και “Do” σημαίνει «Δρόμος».
Ιάιντο: Η εξάσκηση της τέχνης συνίσταται στην εκτέλεση kata, τυποποιημένων ασκήσεων με προδιαγεγραμμένη δομή και εξέλιξη.
H βασική δομή ενός κάτα αποτελείται από τέσσερα μέρη:
•Nukitsuke: ξιφούλκηση και κόψιμο κρατώντας το ξίφος με το ένα χέρι,
•Kiritsuke: αποφασιστικό κόψιμο κρατώντας το ξίφος με τα δύο χέρια,
•Chiburui: αποτίναξη και καθαρισμός του αίματος από την λάμα, και
•Noto: επαναφορά του ξίφους στην θήκη.
Σ’ αυτό το βασικό πλαίσιο εμφανίζονται διάφορες παραλλαγές όπως, απόκρουση μιας επίθεσης και ακολούθως κόψιμο του αντιπάλου, κτύπημα του αντιπάλου με την λαβή του ξίφους πριν την ξιφούλκηση, αντιμετώπιση δύο, τριών ή τεσσάρων αντιπάλων κ.α.
Αϊκίντο: Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό σύστημα που ακολουθεί τις μεθόδους εκπαίδευσης των παραδοσιακών ιαπωνικών πολεμικών τεχνών στα πλαίσια της σύγχρονης κοινωνίας και τονίζει την πνευματική ανάπτυξη. Το Αϊκίντο δεν είναι άθλημα και ως εκ τούτου, δεν έχει αγώνες. Αναπτύσσει πραγματική δύναμη με σφυρηλάτηση του μυαλού και του σώματος. Οι τεχνικές του βασίζονται σε φυσικές κινήσεις χωρίς αδικαιολόγητη πίεση στο σώμα και ως εκ τούτου άνδρες, γυναίκες, νέοι και ηλικιωμένοι μπορούν να ασκηθούν σε αυτό.
Στη σχολή λειτουργεί τμήμα ΖΕΝ με πρακτική εξάσκηση στο Zazen που ονομάζεται ο τύπος του στοχασμού και της αυτοσυγκέντρωσης, με μια λέξη, του διαλογισμού στην καρδιά της ZEN πρακτικής. Ουσιαστικά, zazen ονομάζουμε τη μελέτη του εαυτού. Η λέξη Ζazen, ένας ιαπωνικός όρος που εκλατινίστηκε προκύπτει από τις λέξεις Za –που σημαίνει κάθομαι- και Zen –που σημαίνει διαλογίζομαι και συγκεντρώνομαι.
Προφίλ Δασκάλων
Ο Κωνσταντίνος Σγουμπόπουλος άρχισε να ασχολείται με το Tae Kwon Do το 1986 με Δάσκαλο τον Σταμάτη Κάσση και παρέμεινε μαζί του μέχρι το 2001 έχοντας 3 Dan και διδάσκοντας στη Σχολή του.Κατόπιν, συνέχισε στην Αθλητική Ομοσπονδία Tae Kwon Do (δίνοντας ξανά εξετάσεις) η οποία εκπροσωπεί το International Tae Kwon Do Federation και μέχρι σήμερα κατέχει 5 Dan. Είναι International Tae Kwon Do Instructor από το 2008 και έχει λάβει μέρος σε πανελλήνια πρωταθλήματα έχοντας κατακτήσει τέσσερις φορές θέση στην πρώτη τριάδα. Εχει λάβει μέρος επίσης σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχοντας κατακτήσει πέντε θέσεις στην πρώτη τριάδα και μία τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2012. Επίσης, εξασκείται στην πρακτική της Zazen από το 2001 και της Satyananda Yoga από το 2003 και στο Iaido από το 2008 όπου και κατέχει το βαθμό 3 Dan.
Ο Ανδρέας Μαρκοκωνσταντίνος είναι τελειόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας με ειδικότητα στο Tae Kwon Do (Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών). Ασχολείται με το άθλημα του Tae Kwon Do από το 1996 και είναι κάτοχος μαύρης ζώνης 4 dan Taekwon-do ITF.
Ο δάσκαλος του Ιάιντο, στο Zen Center, είναι ο Σπύρος Γ. Δροσουλάκης, Iaido kyoshi 7 dan, Kendo 6 dan, Shotokan Karate 4 dan, Kyudo Mudan, προσωπικός μαθητής, deshi, του δασκάλου ODA Katsuo(1942-2020), Iaido hanshi 8 dan – Kendo kyoshi 7 dan, από την περιφέρεια Shizuoka της Ιαπωνίας & του VLASSELAER JP sensei, Kyudo renshi 6 dan (1945-2021), της Zen Belgium Kyudo Renmei.
Είναι ο ιδρυτής και επικεφαλής sensei του Furyu Dojo Athens (2002), όπου επίσης διδάσκει Iaido & Kendo.
Επισης μέσα από την εξάσκηση του στις Πολεμικές Τέχνες έχει αναπτύξει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ιαπωνική κουλτούρα και τέχνες γενικότερα.
Ο δάσκαλος Αϊκίντο είναι ο Πέτρος Μουλαγιάννης, 5 Dan Aikikai. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τις πολεμικές τέχνες το 1989, σε ηλικία 18 ετών, εξασκούμενος στο Shotokan Karate (κάτοχος 1ου dan), μέχρι την ημέρα που γνώρισε την τέχνη του Aikido, η οποία αμέσως τον κέρδισε λόγω της φιλοσοφίας της, της αρμονικής της κινησιολογίας και της πληρότητας των τεχνικών της.