TAI CHI CHUAN ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Τάι Τσι Τσουάν / Τσι Κουνγκ

logo σχολής
Προφίλ της σχολής

Το κέντρο Tai Chi Chuan Νέας Σμύρνης ξεκίνησε σαν μια μικρή ομάδα από το 1994. Συγκροτήθηκε και ξεκίνησε επίσημα τις δραστηριότητες του το 1998.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει την εσωτερική τέχνη του Ται τσι τσουάν (Γιάνγκ στυλ) –αργές και γρήγορες φόρμες, σπαθιά καθώς και το θεραπευτικό Τσι κόνγκ.
Το Τai chi chuan είναι μια Κινέζικη τέχνη 700 χρόνων περίπου η οποία εξελίχθηκε στην σημερινή της μορφή τα τελευταία 300 χρόνια. Ανήκει στην οικογένεια των «εσωτερικών πολεμικών τεχνών». Οι αργές και απαλές κινήσεις του κρύβουν αρκετή δύναμη και ζωντάνια. Η φιλοσοφία του στηρίζεται πάνω στις αρχές του yin και του yang τις δυο αντίθετες δυνάμεις. Οι φόρμες του Τai chi είναι συγκεκριμένες κινήσεις που εκφράζουν την δύναμη της ζωής που συνεχώς αλλάζει και κυλάει. Ο σταθερός ρυθμός επιτρέπει στο υποσυνείδητο να ησυχάσει και να συγκεντρωθεί. Οι κινήσεις μαθαίνονται σε διάστημα κάποιας χρονικής περιόδου, παρακολουθώντας τακτικά τα μαθήματα.
Το Tai Chi βοηθάει στην ανάπτυξη της εσωτερικής ενέργειας την ηρεμία του νευρικού συστήματος το άνοιγμα της αναπνοής την ανακούφιση των κλειδώσεων και την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Βελτιώνει την αναπαραγωγή των κυττάρων , βοηθάει στην αϋπνία και λειτουργεί σαν προληπτική άσκηση για διάφορες ασθένειες. Αναπτύσσει την υπομονή και εμπιστοσύνη του εαυτού.
Στο κέντρο μας δεχόμαστε ενδιαφερόμενους που έχουν τον απαραίτητο χρόνο (μίνιμουμ 2 φορές την εβδομάδα) να αφιερώσουν για την εκμάθηση αυτής της τέχνης. Ο σκοπός μας είναι να κρατηθεί το επίπεδο των μαθητών σε υψηλά στάνταρ και να βοηθήσουμε στην εξάπλωση αυτών των εσωτερικών τεχνών. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν καθημερινά μαθήματα, εξορμήσεις στην φύση, διεθνή και καλοκαιρινά σεμινάρια.

Προφίλ Δασκάλου

Η Λύδια Τυλλιανακη, εκπαιδεύτρια του κέντρου, ξεκίνησε την εκπαίδευση της στο ται τσι τσουάν απο το 1984 στο εξωτερικό Βέλγιο, και Αγγλία. Ο πρώτος της δάσκαλος ήταν ο James Holland (Sangeetam) πιστός μαθητής του Master Chu King Hung. Απο το 1998 συνεχίζει την εκπαίδευση της με τον Master Alex Dong (οικογένεια Dong-Tung) καθώς η ίδια επιθυμεί να έρθει σε επαφή με όσο γίνεται πιο αυθεντικούς Μαστερ του Ται τσι.
Στο τσι κόνγκ εκπαιδεύεται απο την Master Wen Mei Yu & τους Karel & Eva Koskuba ιδρυτές της Chinese Internal Arts Association.
Σκοπός της είναι να βοηθήσει στην εξάπλωση το Ται τσι και του τσι κόνγκ έτσι ώστε περισσότεροι άνθρωποι να επωφεληθούν από τις θεραπευτικές ιδιότητες αυτών των τεχνών. Η Λύδια Τυλλιανάκη έχει το δίπλωμα του senior instructor απο τoν Master Alex Dong.

Το κέντρο Τάι Τσι Τσουάν Ν.Σμύρνης, βρίσκεται υπό την αιγίδα του Tung Ying Jie Taiji Legacy, του Master Alex Dong ο οποίος είναι Master 4ης γενιάς της οικογένειας
Dong (HEBEI Province).
Στην οικογένεια του τα περισσότερα μέλη όπως ο παππούς του και ο πατέρας του είναι Grand Master στο Ται τσι.
Προπάππος του Alex Dong ήταν ο Dong Ying Jie (1888 – 1961) ο οποίος μαθήτευσε για 20 χρόνια υπό την καθοδήγηση του Yang Chen Fu και συνέβαλε δραστικά στην εξάπλωση του Ται τσι. Τα μέλη της οικογένειας Dong διδάσκουν στην Ασία, Χαβάη, Αμερική, Καναδά, και Ευρώπη. O Master Alex Dong επισκέπτεται μια φορά τον χρόνο το κέντρο Ται τσι τσουάν Νέας Σμύρνης για σεμινάρια.
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι