Α.Σ. ΠΟΛΥΜΑΧΟΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ζίου Ζίτσου / Καράτε

logo σχολής
Προφίλ Τέχνης

Το καράτε είναι ίσως η πιο διάσημη πολεμική τέχνη που υπάρχει, αποτελεί το πιο γνωστό προϊόν της ιαπωνικής κουλτούρας παρόλο που, κυριολεκτικά μιλώντας, δεν προέρχεται από την κυρίως Ιαπωνία αλλά από το σύμπλεγμα νησιών που λέγονται Οκινάουα και που βρίσκονται νότια της χώρας και σε ίση απόσταση από την Κίνα. Στο καράτε οι ασκούμενοι μαθαίνουν τις κατά μόνας φόρμες (κάτα) και το ελεύθερο παίξιμο ήμι-επαφής (semi-contact) Χαρακτηριστικό όλων των καράτε είναι η πλειάδα χτυπημάτων με τα χέρια και τα πόδια καθώς και η έμφαση που δίνεται στην διάπλαση έντιμου και πειθαρχημένου χαραχτήρα.
Το ζίου-ζίτσου χαρακτηρίζεται από τεχνικές ανατροπών και ακινητοποιήσεων, ενώ περιλαμβάνει και τεχνικές χτυπημάτων . Λόγω της πληρότητας των τεχνικών του,το ζίου ζίτσου, προσφέρεται για όσους ενδιαφέρονται για τη διάσταση της αυτοάμυνας• δεν είναι τυχαίο ότι παραλλαγές του διδάσκονται στα σώματα ασφαλείας και στους στρατούς πολλών χωρών (συχνά χωρίς να ονομάζονται έτσι αλλά με σαφείς καταβολές από τη συγκεκριμένη τέχνη). Παράλληλα, και χάρη στην έντονη αγωνιστική διάσταση, το ζίου ζίτσου, έχει γνωρίσει ιδιαίτερα μεγάλη δημοτικότητα σε όλον τον κόσμο και απευθύνεται σε ασκούμενους όλων των ηλικιών.

Προφίλ Δασκάλου

Ο εκπαιδευτής του αθλητικού συλλόγου Πολύμαχον είναι ο κ.Ζήσης Τζιότζιος. Με μεγάλη εμπειρία στις πολεμικές τέχνες και με αρκετές διακρίσεις στην αγωνιστική δραστηριότητα του συλλόγου προσπαθεί και μεταδίδει με σεβασμό τις αρχές και τις παραδοσιακές διδασκαλίες του καράτε και του ζίου ζίτσου οι οποίες έχουν ως σκοπό να μεταδώσουν στον ασκούμενο τόσο την ικανότητα της αυτοάμυνας όσο και της πνευματικής καλλιέργειας.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΧΟΛΗΣ

×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι