Το 3ο Διεθνές Πρωτάθλημα Κινέζικης Πάλης Shuai Jiao διεξήχθει στην πόλη Wenzhou της Κίνας από τις 20 εώς τις 26 Μαϊου 2015. Αποτέλεσε τη κορυφαία διοργάνωση για το 2015 και τελούσε υπό την αιγίδα της Κινέζικης Ομοσπονδίας Πάλης και Άρσης Βαρών, της Κινέζικης Ομοσπονδίας Shuai Jiao, της Διεθνής Ομοσπονδίας Shuai Jiao καθώς και της τοπικής κυβέρνησης της πόλης της Wenzhou.
Το πρωτάθλημα διήρκεσε 3 μέρες με τους αγώνες να διεξάγονται το μεσημέρι και το απόγευμα. Από τεχνική σκοπιά η διοργάνωση των αγώνων ήταν πραγματικά άψογη. Κάθε πρωί οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιούν τα ταπί για προθέρμανση και εξάσκηση. Έτσι το πρόγραμμα έδινε τη δυνατότητα στους αθλητές να προπονούνται με αθλητές από άλλες ομάδες και χώρες. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει σε όλα τα πρωταθλήματα Shuai Jiao επιτρέποντας στους αθλητές να παλεύουν τελικά με αρκετούς αντιπάλους, ανταλλάσσοντας τεχνικές και αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία.
Συνολικά είκοσι ομάδες από δεκαεπτά χώρες και συνολικά τριακόσιοι αθλητές έλαβαν μέρος. Η πρώτη ομάδα της Κίνας κέρδισε δικαίως την πρώτη θέση στην ομαδική κατάταξη καθώς οι αθλητές της κέρδισαν 16 μετάλλια εκ' των οποίων 11 χρυσά. Ενδεικτικό του κορυφαίου επιπέδου που χαρακτήριζε αυτό το πρωτάθλημα είναι το γεγονός ότι η σύνθεση της συγκεκριμένης ομάδας αποτελούνταν αποκλειστικά από τους διάφορους εθνικούς πρωταθλητές, συμπεριλαμβανομένων και των διάσημων παλαιστών Wang Zheng και Liu Tian Sheng. Ο θρυλικός πλέον Wang Zheng κερδίζει τον εθνικό τίτλο στην κατηγορία του κάθε χρόνο από το 2004, ενώ ο Liu Tian Sheng, ένας νεαρός παλαιστής από την επαρχία Hebei που τώρα προπονείται στο Πεκίνο, παραμένει αήττητος σε όλα τα τοπικά και εθνικά πρωταθλήματα στα οποία συμμετείχε τα τελευταία δύο χρόνια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτό το πρωτάθλημα συμμετείχαν και αρκετοί παλαιστές από την Μογγολία. Οι αθλητές αυτοί μεγαλώνουν παλεύοντας καθώς το Bokh, μία ιδιαίτερη μορφή πάλης, αποτελεί ένα από τα εθνικά τους αθλήματα. Μέσα στο πέρασμα των χρόνων το Bokh και το Shuai Jiao έχουν επηρεάσει το ένα το άλλο, και το να παρακολουθείς κορυφαίους παλαιστές να συνδυάζουν δυναμικές τεχνικές του Bokh με τις εντυπωσιακές τεχνικές ρίψεων από το Shuai Jiao αποτέλεσε ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερα εντυπωσιακό θέαμα.
Επίσης μεγάλη συμμετοχή είχαν και οι Η.Π.Α. οι οποίες συμμετείχαν με δύο ομάδες, ενώ από την Ευρώπη δυνατές ομάδες εκτός της χώρας μας είχαν η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία, όπου το Shuai Jiao αναπτύσσεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια.
Την Ελληνική ομάδα αποτελούσαν ο αρχηγός αποστολής και επικεφαλής προπονητής Δούκας Δημήτρης, ο προπονητής Διβάνης Γιώργος και οι αθλητές Τουμπακάρη Ιωάννα, Κάβουρας Βαγγέλης και Παπανδρέου Βασίλης. Παίζοντας ενάντια σε πολύ δυνατούς αντιπάλους και σε κατηγορίες με πάνω από 15 αθλητές, οι αθλητές μας κατάφεραν τελικά περάσουν τη φάση knock-out, να πλασαριστούν στην οκτάδα και να παίξουν αγώνες κατάταξης. Στα -82kg ο Κάβουρας Βαγγέλης κατέκτησε την 7η θέση, στα -90kg ο Παπανδρέου Βασίλης κατέκτησε την 6η θέση, ενώ η Τουμπακάρη Ιωάννα κατέκτησε την 5η θέση στην κατηγορία των -56kg αντιμετωπίζοντας στον πρώτο γύρο την θρυλική αθλήτρια Solongo η οποία είναι Εθνική Πρωταθλήτρια Πάλης της Μογγολίας, έχει κερδίσει δύο φορές χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Judo και είναι Εκπαιδεύτρια της Εθνικής Ακαδημίας της Αστυνομίας!
Παράλληλα με το πρωτάθλημα διεξήχθη και η ετήσια Σχολή για Διεθνείς Κριτές στο Shuai Jiao. Καθώς φέτος συνέπεσε με το πρωτάθλημα απέκτησε ιδιαίτερη αίγλη, συμμετείχαν αρκετοί προπονητές από όλες τις επαρχίες της Κίνας και υπεύθυνοι ορίστηκαν οι διάσημοι δάσκαλοι Wang Yang Hui από τη Hebei και Xu Gang από το Πεκίνο. Επικεφαλής των κριτών ήταν ο Ma Jian Guo. Από τη χώρα μας συμμετείχε ο προπονητής Διβάνης Γιώργος ο οποίος και έλαβε την σχετική πιστοποίηση ύστερα από αρκετά απαιτητικές εξετάσεις.
Είναι γεγονός ότι ύστερα από αρκετά χρόνια, το άθλημα της Κινέζικης Πάλης Shuai Jiao επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο. Οι επίμονες προσπάθειες από τις Ομοσπονδίες τόσο της Κίνας όσο και των Η.Π.Α. και της Ευρώπης αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς, καθώς κάθε χρόνο διοργανώνονται αγώνες πολύ υψηλού επιπέδου, τόσο στην Κίνα όσο και στην Ευρώπη. Έτσι μετά την περσινή συμμετοχή στη Ρώμη και φέτος στη Wenzhou, η Ελληνική ομάδα καθιερώνεται σιγά - σιγά ως αναπόσπαστο μέρος της Ευρωπαϊκής οικογένειας του Shuai Jiao, συνεισφέροντας στην διάδοση και ανάπτυξη αυτού.