Συνέντευξη παραχώρησαν οι αθλητές του Συλλόγου Εύαθλος Λευκάδας-Νυδριού, Σπύρος Γαλιάτσος και Βαγγέλης Κοτσίνης και ο προπονητής Καββαδίας Ευστάθιος οι οποίοι αυτές τις ημέρες βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας ενόψει των αγώνων που θα γίνουν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το Νοέμβρη και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία στις 23 Αυγούστου.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο προπονητής του Συλλόγου κ. Στάθης Καββαδίας, ο οποίος μίλησε για τις νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας ενός αθλητικού συλλόγου και τη διάκρισή τους από άλλες δομές άθλησης όπως ιδιωτικές σχολές εκγύμνασης, πολιτιστικούς συλλόγους κτλ , τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς κατά την επιλογή ενός αθλητικού σωματείου και προπονητή , για τη διαφορά αθλητισμού και πρωταθλητισμού που πολλοί συγχέουν, αναφέρθηκε στο σύλλογο και στις διακρίσεις-μοριοδότηση.
Οι δυο αθλητές που στελεχώνουν για 3η χρονιά την Εθνική ομάδα Kick Boxing, σε συνέχεια άλλων αθλητών του συλλόγου που στελέχωσαν την Εθνική ομάδα το 2017-2018 και το 2022 την Εθνική Ομάδα του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ στην Κροατία , όπου ο Βαγγέλης Κοτσίνης έχει βγει πέμπτος, ο Σπύρος ο Γαλιάτσος το 2019 στην Ιρλανδία είχε διακριθεί επίσης.
Να τονίσουμε και να ξεδιαλύνουμε προς διευκόλυνση των γονέων ότι ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΩΣΤΕ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ: 1) ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2) Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΤΗΣ ΓΓΑ , ΑΥΤΟ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΓΟΝΙΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΑΦΟΥ ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΚΩΔΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ , 3)Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΚΩΔΙΚΟ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΤΗΣ ΓΓΑ ΚΑΙ 4) ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ. Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ Η ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΑΘΛΗΤΕΣ, ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΛΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΚΓΥΜΝΑΣΗΣ Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ. ΆΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΟΧΕΤΕΥΘΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ Η Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ Η ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ.
Οι δύο αθλητές μίλησαν αρχικά για την πορεία τους στις πολεμικές τέχνες του Taekwondo και Kick Boxing, για να τους γνωρίσει ο κόσμος, αφού είναι σίγουρο ότι θα μας απασχολήσουν στο μέλλον με τις διακρίσεις του. Στη συνέχεια αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στην προετοιμασία τους και το επίπεδο των συναθλητών τους, για την προσαύξηση στα μόρια εισαγωγής που μπορεί να προσφέρει ο πρωταθλητισμός, τα κίνητρα τους να συνεχίσουν όταν έχουν φτάσει στα όρια τους αλλά και τους μελλοντικούς στόχους τους.
Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη.
1. Καλημέρα Σπύρο, Καλημέρα Βαγγέλη. Έχετε φτάσει στο σημείο να στελεχώνετε την Εθνική Ελλάδος Kick Boxing. Μιλήστε μας για την πορεία σας στο Τaekwondo & Κick Boxing , έτσι ώστε να σας γνωρίσει και λίγο ο κόσμος. Πριν ξεκινήσετε θα θέλαμε μια τοποθέτηση από τον προπονητή σας κ. Καββαδία. Καλημέρα κ. Καββαδία.
Καββαδίας: Καλημέρα σας! Με το άθλημα του Kick Boxing ο σύλλογος ασχολείται από το 2011, εγώ προσωπικά ως αθλητής από πολύ παλιότερα. Είμαστε γραμμένοι στην Ομοσπονδία της ΠΟΚ από το 2012, έχουν κατέβει πολλοί αθλητές ενήλικοι και ανήλικοι σε πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας Kick Boxing με πολλές διακρίσεις. Είμαι προπονητής Τaekwondo & Κick Boxing και τα παιδιά παράλληλα και των δυο αθλημάτων. Ασχολούνται πάνω από 10 χρόνια και η απόφασή μας και από το Δ.Σ ήταν, μετά την εγγραφή μας, να δούμε και το κομμάτι του Kick Boxing, το οποίο μοιάζει , έχει κάποια κοινά στοιχεία, στο αγωνιστικό στυλ και τα παιδιά μπορούσαν να αποδώσουν. Και απέδωσαν και έχουμε αρκετές διακρίσεις και φτάσαμε στο σημείο να στελεχώσουμε για 3η φορά την Εθνική Ομάδα ΚΙΚ ΜΠΟΞ και εγώ ως προπονητής αλλά και οι αθλητές, ο Βαγγέλης ο Κοτσίνης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία στις 23 Αυγούστου και ο Σπύρος ο Γαλιάτσος στο Πανευρωπαϊκό το Νοέμβριο στην Αθήνα.
Γαλιάτσος: Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ σε ηλικία 5 ή 6 ετών, το κάνω από τότε μέχρι και σήμερα στα 21 μου. Ξεκίνησα στο χωριό μου και στη συνέχεια στον ΕΥΑΘΛΟ Λευκάδας .Από τότε έχω τουλάχιστον 7-8 χρόνια που αγωνίζομαι σε πολλά Πανελλήνια πρωταθλήματα, πολλές οι συμμετοχές, πολλές οι διακρίσεις. Έχω συμμετάσχει επίσης και σε κάποια OPEN Πανευρωπαϊκά ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ, όπου ήρθαν και κάποια μετάλλια.
Κοτσίνης: Εμένα με γράψαμε από μικρό οι γονείς μου, μου άρεσε και μετά με κατέβασε ο δάσκαλος σε αγώνες, κόλλησα αυτό το μικρόβιο και έτσι συνέχισα και είμαι ακόμα εδώ, συμμετέχοντας σε αγώνες τα τελευταία 7 χρόνια.
2.Πώς πάει η προετοιμασία και πώς βλέπετε το επίπεδο των συναθλητών σας ;
Κοτσίνης: Το επίπεδο των άλλων συναθλητών μας είναι πάρα πολύ υψηλό πια.
Γαλιάτσος: Το επίπεδο των συναθλητών μας κάθε χρόνο όλο και δυσκολεύει . Παλιότερα ένας αγώνας κρινόταν σε 10 πόντους διαφορά, ενώ τώρα κρίνεται στην πιο μικρή λεπτομέρεια. Πολύ μεγάλος ο ανταγωνισμός, πολύ μεγάλη η προσπάθεια από εμάς αλλά πάει καλά μέχρι στιγμής. Δεν έχουμε τραυματισμούς και ελπίζουμε στα καλύτερα.
Καββαδίας: Το πιο βασικό είναι να μην υπάρχουν τραυματισμοί ούτε στην προετοιμασία ούτε κατά τη διάρκεια των αγώνων. Τόσο στο Taekwondo με την Ομοσπονδία στην ΑΟΤΕ όσο και στο ΚΙΚ ΜΠΟΞ στην Ομοσπονδία της ΠΟΚ , κάθε χρόνο το επίπεδο ανεβαίνει και ποιοτικά και ποσοτικά. Παλιότερα δεν ήταν τόσο μεγάλος ο ανταγωνισμός και από προσωπική εμπειρία. Αυτό σημαίνει ότι όλο και περισσότερα παιδιά μπαίνουν στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων και τους αρέσει ο πρωταθλητισμός πέρα του αθλητισμού.
3. Από όλα τα αθλήματα, γιατί διαλέξατε να ασχοληθείτε με το Taekwondo και το Kick Boxing;
Κοτσίνης: Όπως σας προείπα, κόλλησα αυτό το μικρόβιο, μετά μου άρεσε πάρα πολύ η πειθαρχεία, ο προσανατολισμός σε ένα στόχο και πιστεύω θα το συνεχίσω όσο μπορέσω.
Γαλιάτσος: Όταν ξεκίνησα Taekwondo , είδα μια σταθερότητα και μια πειθαρχία, έναν αυτοέλεγχο. Πέρα από το γεγονός ότι οι κλωτσιές, τα γυριστά είναι εντυπωσιακά, μου άρεσαν σαν παιδί και συνέχισα. Θα έλεγα ότι βοηθάει τα παιδιά στην ωρίμανση.
Καββαδίας: Εγώ πιστεύω ότι τα βοηθάει ωριμάζοντας τα. Όταν ένα παιδί μπαίνει σε έναν χώρο να αθληθεί, αυτόματα έχει ανέβει ένα level. Όταν μάλιστα μέσω του αθλητισμού θέτει κάποιους στόχους, οι ζώνες για παράδειγμα είναι για αρχή. Άλλος στόχος έρχεται αν θέλει να κάνει κάποιες επιδείξεις, κάποια σεμινάρια και καταλήγουμε στην περίπτωση των παιδιών, του Βαγγέλη και του Σπύρου, που ήθελαν και τον ανταγωνισμό. Ξεκίνησαν με Taekwondo αγώνες, βάλαμε και Kick Boxing εφόσον βλέπαμε ότι το θέλανε και οι ίδιοι και με τη συναίνεση και των γονιών και είχαν όρεξη.
4.Σε τι διαφέρει ο αθλητισμός με τον πρωταθλητισμό κ. Καββαδία;
Καββαδίας: Έχει μεγάλες διαφορές. Βάση είναι ο αθλητισμός γιατί από εκεί ξεκινάνε όλα. Ο πρωταθλητισμός έχει να κάνει με βασικά ‘’πρέπει ΄΄, υποχρεώσεις. Κάποιος μπορεί να μην θέλει να μπει στην διαδικασία του ανταγωνισμού, του υγιούς στρες που έχει ο πρωταθλητισμός, ότι πάω να διαγωνιστώ να κατακτήσω μια θέση. Αυτό σε πιέζει λίγο αλλά είναι το δημιουργικό άγχος, το οποίο το διαχειρίζομαι και θέλω να βγω πρώτος. Μετά θέλει θυσίες. Θέλει διπλές προπονήσεις, θέλει να φτιάξεις ένα πρόγραμμα που να το έχεις οργανώσει έτσι ώστε τα διαβάσματα να μην μείνουν πίσω γιατί η βάση είναι πρώτα από όλα το διάβασμα, το μυαλό μας, ο νους. Θυσίες και από τους γονείς που στηρίζουν τα παιδιά τους, ενώ στον αθλητισμό είναι πιο ήπια τα πράγματα. Αλλά η βάση μας είναι ο μαζικός ερασιτεχνικός αθλητισμός. Μετά όποιος πληροί τις προϋποθέσεις του πρωταθλητισμού, να κάνει τις θυσίες που απαιτούνται, οι γονείς τις δικές τους και τα παιδιά με το διάβασμα ή με το να σηκώσουν το βάρος μιας ενδεχόμενης ήττας. Η ήττα είναι μεγάλο μάθημα, έχει διδακτικό χαρακτήρα για μας μαθαίνει να επιμένουμε και να μαθαίνουμε μέσα από τα λάθη μας.
5. Σίγουρα είναι δύσκολο να συνδυαστεί το σχολείο και οι σπουδές με τον πρωταθλητισμό, αλλά από την άλλη ο πρωταθλητισμός βοηθάει αφού οι διακρίσεις δίνουν μια επιπλέον προσαύξηση στα μόρια εισαγωγής. Μιλήστε μας λίγο γι’ αυτό.
Γαλιάτσος: Δε θα έλεγα ότι έδωσε κίνητρο γιατί κίνητρό μας ήταν πρωταθλητισμός. Αυτό που μου έδωσε εμένα ο πρωταθλητισμός ήταν το πρόγραμμα και η ικανότητα να μπορώ να επιλέξω ποιο είναι καλύτερο για εμένα. Μου έδωσε το κάτι παραπάνω για να μην τα παρατήσω καλύτερα θα έλεγα.
Κοτσίνης: Εγώ είχα πάνω από όλα τον αθλητισμό, σε καμία περίπτωση δε θα το έβλεπα έτσι αλλά η αλήθεια είναι ότι δίνει μια ώθηση.
Καββαδίας: Ο Βαγγέλης στο Πανελλήνιο της Χαλκίδας που βρήκε πρώτος πρόσφατα, σε δυο στυλ διαφορετικά, και έλαβε τα προνόμια της προσαύξησης των μορίων, 10% στα μαθήματά του. Φυσικά δεν ξεκινάνε τα παιδιά τον αθλητισμό με το να πάρουν μπόνους, είπαμε βάση μας είναι ο υγιής μαζικός αθλητισμός . Μετά αν προκύψει υπάρχει και αυτό το ‘’δωράκι’’ . Υπάρχουν γύρω στα 50 αναγνωρισμένα αθλήματα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τα οποία τα παιδιά γυμνάζονται καθημερινώς, αθλούνται, συμμετέχουν σε πρωταθλήματα, βγαίνουν πρωταθλητές και στην Εθνική Ελλάδος δοξάζουν τη χώρα μας και καταφέρνουν και μπαίνουνε ακόμα και με άνευ στα πανεπιστήμια δηλαδή στο Πανεπιστήμιο της επιλογής τους. Όσοι λένε ότι δεν υπάρχουνε, απλά είναι ψεύτες. Υπάρχει ο Νόμος, ο Έλληνας γονιός πρέπει να κάνει την έρευνά του, να κοιτάξει στο διαδίκτυο και να δει ποιες είναι οι προοπτικές του αθλητικού νόμου. Έτσι ώστε αν κάποια στιγμή φτάσει το παιδί του να αγωνίζεται σε κάποιο πρωτάθλημα, να κοιτάξει τις προϋποθέσεις, αν τις πληροί , δηλαδή 8 αθλητές τουλάχιστον σε μια κατηγορία .
6.Συμμετέχετε στα Εθνικά πρωταθλήματα μέσω του Συλλόγου Εύαθλος Λευκάδας-Νυδριού. Θα θέλαμε να μας πείτε λίγα λόγια για τον σύλλογό σας αλλά και για τον προπονητή σας κ. Στάθη Καββαδία
Γαλιάτσος: Ο σύλλογός μας θα έλεγα ότι είμαστε πιο πολύ σαν οικογένεια. Έχουμε αρκετούς αθλητές αλλά στα πρωταθλήματα που πηγαίνουμε αλληλοβοηθιόμαστε. Το ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ και το ΚΙΚ ΜΠΟΞΙΝΓΚ είναι ένα ατομικό άθλημα γενικά αλλά υπάρχει μια δυνατή ομάδα από πίσω , στους αγώνες υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Και εμείς οι δυο που είμαστε οι μεγαλύτεροι στη σχολή, αλλά και τα μικρότερα παιδιά είναι στο ίδιο πνεύμα. Τώρα για τον προπονητή μας τι να πούμε, θυσία μετά τη θυσία, τρέξουμε παντού, τα λόγια νομίζω είναι περιττά. Έχει δώσει ψυχή και αίμα.
Κοτσίνης: Εγώ να προσθέσω ότι ο δάσκαλος βοηθάει πάρα πολύ, κάνει πολλές θυσίες και με την οικογένειά του και με τα πάντα και βοηθάει και οικονομικώς πολλές φορές και τρέχει και προσπαθεί συνεχώς να κάνει το καλύτερο δυνατό.
7. Κ. Καββαδία, τι προσφέρει ο σύλλογος στους αθλητές και ποιες οι προϋποθέσεις για να διακριθούν;
Καββαδίας: Να ευχαριστήσω καταρχάς τα παιδιά για τα καλά τους λόγια. Εγώ έτσι μεγάλωσα από τους γονείς μου, έτσι έμαθα, να βοηθάω όπου μπορώ, όσο μπορώ με τις δυνατότητες μου. ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΓΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΤΗΣ ΓΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ . ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ. Οι αθλητές του συλλόγου ανέρχονται στους 150 στη Λευκάδα και στο Νυδρί και πρωταρχικός μου στόχος είναι να περάσω στο μυαλό τους τον τρόπο ζωής του αθλητισμού. Πρώτα σωστοί χαρακτήρες και μετά οι διακρίσεις οι οποίες έρχονται αναλόγως τη δουλειά και την προσπάθεια τους. Σε αυτό που αφιερώνομαι δίνω όχι ‘’το τόσο όσο’’, αλλά το κάτι παραπάνω. Έτσι είμαστε ένας σύλλογος που έχει ιδρυθεί το 2010 και έκτοτε κάθε χρόνο κάτι προσθέτει. Υλικοτεχνικό εξοπλισμό όσο μπορούμε σύγχρονο και που αρμόζει στις μαχητικές τέχνες, πέρα από τους σάκους και τα στοχάκια –ασπίδες , υπάρχει και μια αίθουσα γυμναστηρίου με τα βάρη , τηλεοράσεις για αναλύσεις αγώνων κτλ. Εφόσον εξασφαλίσουμε ότι τα παιδιά προπονούνται σε ένα σωστό περιβάλλον και μαθαίνουν, γιατί άλλο η προπόνηση άλλο η διδασκαλία, στα τμήματα της υποδομής, από τα οποία προήλθαν και τα δυο παιδιά, και μετά είναι η συμμετοχή στα πρωταθλήματα. Εκεί το τρέξιμο είναι αρκετό, γιατί ο ανταγωνισμός έχει ανέβει και μάλιστα σε εμάς στην επαρχία είναι πιο δύσκολο γιατί υπάρχουν τα έξοδα μετακίνησης, ξενοδοχεία, αλλά όμως όταν έχεις στήριξη τέτοιων αθλητών-χαρακτήρων, τότε δεν έχεις να φοβηθεί τίποτα.
8.Όταν σε μια προπόνηση ή σε έναν αγώνα έχεις φτάσει στα όριά σου, ποιο είναι το κίνητρο για να σηκωθείς και να συνεχίσεις;
Γαλιάτσος: Θα έλεγα ότι είναι όλη η σκληρή δουλειά πριν από αυτό το σημείο που φτάνεις και λες τι κάνω από εδώ και πέρα. Στον αγώνα μπορεί να είμαστε κουρασμένοι, να τα έχουμε δώσει όλα αλλά μόνο και μόνο στη σκέψη της προσπάθειας που έχει γίνει, 12-13 χρόνια πριν σου δίνουν το κάτι παραπάνω για να συνεχίσεις. Και πάει και παντού αυτό. Σε κάθε θέμα στη ζωή, αλλά σίγουρα στον αγώνα βοηθάει πολύ.
Κοτσίνης: Εγώ σκέφτομαι ότι έχουμε κάνει μια προσπάθεια τόσων χρόνων, όπως είπε και ο Σπύρος, και γενικά κάνουμε μια προσπάθεια κάθε μέρα, αυτό το ένα λεπτό το τελευταίο στην προπόνηση ότι πρέπει να το βγάλω, γιατί αλλιώς θα μου στοιχίσει στον αγώνα.
9.Ποιοι οι μελλοντικοί σας στόχοι από εδώ και πέρα;
Κοτσίνης: Στόχος μου σε όλα τα πρωταθλήματα και κυρίως στα πανευρωπαϊκά - παγκόσμια να πετύχω στον αθλητισμό και να μπορέσω να το κάνω επαγγελματικά.
Γαλιάτσος: Ένας από τους μεγαλύτερους στόχους που είχα βάλει στη ζωή μου ήταν να φορέσω το εθνόσημο και το πέτυχα. Τώρα επόμενος στόχος είναι να μπορέσω να φέρω μετάλλιο στη χώρα, κάποια στιγμή πιστεύω θα γίνει και αυτό, με τη σκληρή δουλειά θα το καταφέρω πιστεύω. Αν και μετά το μετάλλιο μπορούμε να πάμε και επαγγελματικά θα είναι ένα ωραίο τέλος.
Καββαδίας: Κλείνοντας, να συμπληρώσω πως οι αθλητές μπορούν να ασχοληθούν επαγγελματικά γιατί μπορεί να γίνουν και οι ίδιοι δάσκαλοι και προπονητές ή μπορούν να παίξουν και επαγγελματικά όπως πχ δοκιμάστηκαν στα πλαίσια του Νo Limits που έγινε στην Πρέβεζα, τους καλέσανε, δοκιμάστηκαν και αναμένουμε.
Καλή συνέχεια στην προετοιμασία σας, πάντα επιτυχίες και χωρίς τραυματισμούς. Υγεία πάνω απ’ όλα και ευχόμαστε και με το εθνόσημο να φέρετε επιτυχίες μελλοντικά.
Σύνδεσμος στο Youtube https://youtu.be/LqPiABK0iG0