Σεμινάριο Τάι Τσι, Τσι Κουνγκ και Ζαζέν στο Πήλιο

εικόνα άρθρου
Σεμινάριο Τάι Τσι, Τσι Κουνγκ και Ζαζέν θα διεξαχθεί στο Πήλιο από τις  8/7/2024 - 14/7/2024 (Ποτιστικά, κοντά στην Αργαλαστή)

Πρόγραμμα 7.00-7.30 Zazen
7.30 - 9.00 Qigong: "Τα χίλια χέρια του Βούδα".
9.00 - 10.00 Qigong: "Η άγρια χήνα".
17.30 - 19.00 Βασική στάση (Zhan Zhuang),
Silk Reeling. 19.00 - 20.00
Qigong: "Η άγρια χήνα" 20.00 - 20.30

Zazen Εκπαιδευτές: Ελευθερία Καζαντζή: "Βασική στάση" και Silk Reeling.
Αλέξης Καραδήμος: "Άγρια χήνα"

Γιώργος Γκριτζέλας: "Τα χίλια χέρια του Βούδα



Διαλογισμός Ζazen Shikantaza είναι η άλλη λέξη που χρησιμοποιούμε για το zazen, που επίσης λέγεται και ήσυχο κάθισμα. Στο Σικάν Τάζα απλά κάθεται κάποιος χωρίς να προσδοκεί τίποτα απολύτως ανοιχτός σε αυτό που συμβαίνει στο παρόν. Τα Χίλια χέρια του Βούδα Το qigong "Τα Χίλια χέρια του Βούδα" αποτελεί μια διαλογιστική πρακτική με αναφορά στην Βουδιστική παράδοση. Περιλαμβάνει ήπιες και απαλές κινήσεις των χεριών σε καθιστή στάση Λωτού. Τα συστατικά στοιχεία της άσκησης αφορούν το άνοιγμα της καρδιάς, την διεύρυνση των ορίων του αιθερικού σώματος, την αταραξία του νου, την προσέγγιση της εσωτερικής πληρότητας, της αγνότητας και της αλήθειας

Το qigong της Άγριας χήνας (ή Dayan Qigong) είναι μια άσκηση που προέρχεται από τον Ταοϊσμό. Σαν σειρά ακολουθεί την πορεία της ζωής μέσα στην ημέρα της μεγάλης Άγριας χήνας της Κίνας - ενός υπεραιονόβιου πουλιού - και γι' αυτό είναι μια άσκηση που σχετίζεται με την μακροζωία. Αποτελείται από μια ακολουθία 64 κινήσεων και είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε η μία κίνηση να οδηγεί στην επόμενη χρησιμοποιώντας τις φυσικές κινήσεις του σώματος για να επιτύχει ένα συνολικό βίωμα της επαφής μας με τον εαυτό και τον περιβάλλοντα χώρο ενώ ταυτόχρονα προάγει την υγεία όλου του οργανισμού μας που αποτελείται από σώμα νου και πνεύμα.

Η βασική στάση, Zhan Zhuang, τηρείται σε ακινησία. Η συγκέντρωση στην περιοχή του Dantien και η ησυχία του νου καλλιεργεί το Qi ώστε να ρέει αβίαστα σε ολόκληρο το σώμα. Εσωτερική και εξωτερική ενέργεια ισορροπούν. Η εξάσκηση στην στάση αυτή είναι η βασική προετοιμασία για να μπούμε στο Qigong και στο Tai chi Chuan.

Το Silk Reeling είναι μία σπειροειδής κίνηση που δίνει την δυνατότητα στο qi να κυκλοφορήσει αβίαστα. Έτσι δίνεται η δυνατότητα σε κάποιον να αποβάλλει την ακαμψία και να βελτιώσει την ελαστικότητα και την ευλυγισία του σώματος. Βασικός σκοπός της άσκησης είναι να ανοίξει και να ξεσφίξει τις ευρύτερες περιοχές των κλειδώσεων σε ολόκληρο το σώμα.

Περισσότερες πληροφορίες: Ελευθερία Καζαντζή 6945426263


×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι