Σεμινάριο στο Κινέζικο Ξίφος με τον δάσκαλο Θεόδωρο Λαμπάδα

εικόνα άρθρου
Το Σάββατο 23 Μαρτίου, σαράντα αθλητές του Choy Lee Fut Kung Fu, μεσαίου και προχωρημένου επιπέδου  συναντήθηκαν στο Ναύπλιο και υπό την καθοδήγηση του δάσκαλου Λαμπάδα Θεοδώρου διδάχτηκαν την τεχνική του ξίφους.

Διδάχτηκε η φόρμα ching lung gim ( η φόρμα του πράσινου δράκου). Μια φόρμα που ανήκει στο προχωρημένο επίπεδο.

Το  σεμινάριο είχε διάρκεια 7 ώρες, συμμετείχαν αθλητές από τον σύλλογο της  Αθήνας με δάσκαλο τον Δημήτρη  Παναγιωτάκη, από το Άργος με την δασκάλα Κοκκινάκη Άννα και από τον σύλλογο του Ναυπλίου με δασκάλα την Μαρία Λαμπάδα.

Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε επετειακό μπλουζάκι και πιστοποιητικό συμμετοχής.

Το ξίφος είναι από τα πιο προχωρημένα όπλα του Κουνγκ φού, διότι οι τεχνικές του απαιτούν λεπτούς χειρισμούς και  εκλεπτυσμένες κινήσεις. Η συνεργασία όλων των μυϊκών ομάδων είναι απαραίτητη, αλλά αυτό που το κάνει ιδιαίτερο είναι η κίνηση των καρπών.

Το ξίφος στην Κίνα θεωρείτο το όπλο των « ευγενών». Δεν είναι τυχαίο ότι ο μεγάλος Κινέζος φιλόσοφος, Κομφούκιος, αναπαρίσταται σε πίνακες να έχει στην κατοχή του ένα ξίφος. Αυτό σήμαινε ότι κατείχε ηθικές αξίες της ζωής.

Ένα παλιό γνωμικό λέει: «Εκατό μέρες για να χειριστείς το κυρτό σπαθί , χίλιες μέρες για να χειριστείς την λόγχη, δέκα χιλιάδες μέρες για να χειριστείς το ξίφος», θέλοντας να δείξει την διαβάθμιση και την αφοσίωση που χρειάζεται η εξάσκηση.

Από αθλητικής πλευράς το ξίφος αγωνίζεται στην κατηγορία των κοντών όπλων του Κουνγκ φού, αν και πολλές φορές σε διεθνείς διαγωνισμούς γίνεται διαχωρισμός και αγωνίζεται σε αυτόνομη κατηγορία.
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι