Πέντε μετάλλια σε μία ημέρα για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ταεκβοντό της Μάλτας

εικόνα άρθρου
Η περσινή ελληνική παλέτα σε απόχρωση μεταλλίων, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων και κορασίδων, ήταν πλούσια αλλά είχε μείνει λειψή λόγω απουσίας του χρυσού! Η ομάδα που κλήθηκε να καλύψει το «κενό» του 2021, στη διοργάνωση που φιλοξενείται για 2η ημέρα στην Μάλτα, όχι μόνο το έπραξε, αλλά το έκανε και εις διπλούν!

Σε μια εντυπωσιακή αγωνιστική ημέρα,  το ελληνικό Ολυμπιακό ταεκβοντό πανηγύρισε δύο χρυσά μετάλλια, ισάριθμα ασημένια και ένα χάλκινο. Το... μενού της ημέρας περιελάμβανε μεταξύ άλλων: έναν ελληνικό «εμφύλιο», έναν αθλητή που έκανε back to back στα μετάλλια αλλά και έναν απολογισμό μεταλλίων -και ειδικά χρυσών- που φέρνει την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις της κατάταξης, μία ημέρα πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος!

Ο Αριστείδης Ψαρρός, μετά το χάλκινο που κατέκτησε πέρυσι στην Εσθονία, εφέτος βρέθηκε στην κορυφή των -49 κιλών. Ο τελικός της κατηγορίας εξελίχθηκε σε ελληνικό «εμφύλιο» αφού αντίπαλος του Ψαρρού ήταν ο Θωμάς Μελετίου, ο οποίος κατέκτησε και το ένα από τα δύο ασημένια μετάλλια. Το έτερο χρυσό μετάλλιο της ημέρας κατέληξε στον Φοίβο Κίσκυρα, ο οποίος πρώτευσε στα -61 κιλά, ενώ δεύτερος στα +65 κιλά ήταν ο Ιωάννης Αντωνιάδης.  Ο τελευταίος μάλιστα, λίγο έλειψε στον τελικό να αντιμετωπίσει έναν ακόμη Έλληνα, τον Φώτιο Δόμπα, έμεινε ωστόσο εκτός διεκδίκησης χρυσού, αλλά με καπαρωμένη μια θέση στο βάθρο των νικητών.

Ο Ψαρρός, αν και ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του από τον γύρο των 32 στα -49 κιλά, στον τελικό νίκησε 5-2, 15-2 τον Μελετίου. Είχε προηγηθεί στα ημιτελικά η νίκη επί του Νο-1 στο ταμπλό, του Ιταλού Παστόρε με 12-1, 4-5, 9-6, ενώ αντίστοιχα ο Μελετίου είχε επικρατήσει του Νο-3 στο ταμπλό, του Βέλγου Σκίκερ με 15-8, 11-11.

Τον... Λεβαντόφσκι του ταεκβοντό κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Κίσκυρας στον τελικό των -61κ. και τα κατάφερε περίφημα, έστω κι αν πήρε τη νίκη με 1-0 σετ, αφού στο δεύτερο ο αντίπαλός του υποχρεώθηκε να σταματήσει λόγω τραυματισμού. Στην βαριά κατηγορία, τα +65 κιλά, ο Ιωάννης Αντωνιάδης έχασε στις λεπτομέρειες (5-4, 1-2, 6-5) το χρυσό μετάλλιο από το Νο-1 του ταμπλό, τον Βόσνιο Σερεμέτ, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε αφήσει εκτός τελικού (αλλά όχι και χωρίς μετάλλιο) τον «χάλκινο» Φώτιο Δόμπα με σκορ 1-1, 5-3.

Επίσης κατά τη διάρκεια της 2ης ημέρας, ο Ευάγγελος Πάντος ήταν 5ος στα -33 κιλά, όπως και ο Δημήτριος Τριανταφυλλάκης στα -41 κιλά


Από επιστολή της ΕΛΟΤ

×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι