Αξιόλογη παρουσία, παρά τις αντίξοες συνθήκες της διοργάνωσης ,είχαν οι Έλληνες αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες κωφών που διεξήχθησαν στη Σόφια της Βουλγαρίας από τις 26 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου 2013.
Πιο αναλυτικά ο Έλληνας παλαιστής Αλέξανδρος Παπαδάτος αναδείχτηκε σε ασημένιο ολυμπιονίκη στην κατηγορία των 120 κιλών Ελληνορωμαϊκής, εκπροσωπώντας έτσι επάξια τον ελληνικό αθλητισμό και δη την Ολυμπιακή Πάλη σε ακόμη μία διεθνή διοργάνωση.
Στο Πούμσε του Ταεκβοντό, ο Σταύρος Ρενιέρης, κατέλαβε την 5η θέση στο ατομικό. Ο Έλληνας αθλητής έκανε μια καλή προσπάθεια, αλλά ο αντίπαλος του, εκτέλεσε άψογα. Χαρακτηριστικό είναι, πως στο συγκεκριμένο αγώνισμα, οι Κορεάτες σάρωσαν τα χρυσά μετάλλια. Αξιόλογη παρουσία στο αγώνισμα του Ταεκβοντό είχαν και ο 17χρονος Παύλος Λότσιος, έχασε 15-10 από τον Μοχάμεντ Γκιούλερ, που ήταν χρυσός Ολυμπιονίκης στην προηγούμενη Ολυμπιάδα και ο Χάρης Κουτσουβέλης ο οποίος αντιμετώπισε τον Μοχάμεντ Καζεμζαντέχ και έχασε με σκορ 9-6. Ο Έλληνας αθλητής είχε κακή κλήρωση και έπαιξε τον πρώτο του αγώνα με αθλητή από το Ιράν, η οποία θεωρείται μεγάλη δύναμη στον χώρο του Ταεκβοντό παγκοσμίως.
Στο καράτε ο Νίκος Μουτσώκος, στο ατομικό Κάτα, κατέλαβε την 11η θέση.
Διαβάστε λίγα λόγια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες κωφών
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών αποτελούν μία από τις 4 διοργανώσεις με τους Ολυμπιακούς, τους Παραολυμπιακούς και τους Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός για Κωφούς αθλητές. Πραγματοποιούνται κάθε 4 χρόνια και χωρίζονται σε θερινούς και χειμερινούς. Οι Πρώτοι Αγώνες, γνωστοί και ως Αγώνες της Σιωπής ( Silent Games ) πραγματοποιήθηκαν το 1924, στο Παρίσι. Όραμα Eug è ne Rubens - Alcais . Είναι αναγνωρισμένοι από την Διεθνή Ολυμπιακή και Παρολυμπιακή Επιτροπή. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών οργανώνονται και πραγματοποιούνται αποκλειστικά από Κωφούς. Η ανάπτυξη των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών είναι ραγδαία. Το 1924 , 9 έθνη με 148 αθλητές και αθλήτριες συμμετείχαν σε 7 αγωνίσματα, ενώ το 2005, 63 έθνη με 2045 αθλητές συμμετείχαν σε 17 αγωνίσματα.