Φινάλε στο Ευρωπαϊκό Ταεκβοντό, με ακόμη τρία μετάλλια για την Ελλάδα αλλά και 2η θέση στους άνδρες

εικόνα άρθρου
Με την Ελλάδα να κατακτά επιπλέον ένα ασημένιο, δύο χάλκινα μετάλλια καθώς και την 2η θέση στους άνδρες, έπεσε στην Αλβανία, η αυλαία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για αθλητές και αθλήτριες κάτω των 21 ετών. Πρωταγωνιστές των νέων ελληνικών επιτυχιών ήταν η Δέσποινα Πάντου που κατέκτησε την 2η θέση στα -46 κιλά, αλλά και οι Στέλλα Μαρεντάκη και Φίλιππος Δημητρακόπουλος που πήραν την 3η θέση στα -62 αλλά και τα +87 κιλά αντίστοιχα. Συνολικά, το ελληνικό Ολυμπιακό ταεκβοντό πανηγύρισε οκτώ μετάλλια στα Τίρανα (1-2-5), τα μισά εκ των οποίων στους άνδρες (1-1-2), με αποτέλεσμα η χώρα μας να βρεθεί στην 2η θέση της γενικής κατάταξης. Παράλληλα, στο φινάλε των αγώνων, η χώρα μας κατέλαβε και τέσσερις πέμπτες θέσεις με τους Μαρία Μαγδαληνή Μυτιλινιού (-46κ.), Χρήστο Σακελλαρίου (-68κ.), Δημήτριο Μπουτσιαράκο (+87κ.) και Πέτρο Μπούκλα (+87κ.).

Τελικό με ελληνική συμμετοχή περιελάμβανε και το σημερινό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Και θα μπορούσε κάλλιστα να πανηγυρίσει το χρυσό μετάλλιο, όμως η Πάντου δεν μπόρεσε να βρει λύσεις απέναντι στην Ουκρανή Ναχούρνα από την οποία ηττήθηκε με 2-1. Στον δρόμο για τον τελικό σημείωσε τέσσερις νίκες και συγκεκριμένα επί της Ουκρανής Μπρίχιτα (2-0), επί της Ιταλίδας Παντιόλι (2-0), επί της Ισπανίδας Χιμένεθ (2-1) και επί της Κροάτισσας Κόλαρεκ (2-1).

Την ευκαιρία να διεκδικήσει την είσοδό της στον τελικό των -62 κιλών απώλεσε η Μαρεντάκη λόγω τραυματισμού στην ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν κατέστη δυνατόν να συνεχίσει τον αγώνα, με αποτέλεσμα την πρόκριση της Κροάτισσας Κιτσέμα στον τελικό. Νωρίτερα, η Μαρεντάκη είχε προλάβει να σημειώσει δύο νίκες επί της Γαλλίδας Ντουκέτ (2-0) και επί της Κογκεμπακάν από την Τουρκία (2-0).
Όσον αφορά στον Δημητρακόπουλο, στον γύρο των 16 νίκησε 2-0 τον Μπαρούν από την Κροατία και στα προημιτελικά τον Ανδρέα από την Κύπρο με το ίδιο σκορ. Στον αγώνα για την είσοδό του στον τελικό, διεκδίκησε μέχρι το τέλος τη νίκη, η οποία ωστόσο κατέληξε στον Ουκρανό Ντζιοζ.

Τα σημερινά αποτελέσματα των Ελλήνων:
-62kg
Ημιτελικά: Μαρεντάκη vs Κιτσέμα (Κροατία) 0-1 αποχώρησε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια λόγω τραυματισμού
Προημιτελικά: Μαρεντάκη vs Κογκεμπακάν (Τουρκία) 2-0
Γύρος 16: Μαρεντάκη vs Ντουκέτ (Γαλλία) 2-0
Γύρος 32: Λιάκατα vs Λιπάτοβα (Ουκρανία) 1-2
-46kg
Τελικός: Πάντου vs Ναχούρνα (Ουκρανία) 1-2
Ημιτελικά: Πάντου vs Κόλαρεκ (Κροατία) 2-1
Προημιτελικά: Πάντου vs Χιμένεθ (Ισπανία) 2-1 , Μυτιλινιού vs Κέσγκιν (Τουρκία) 0-2
Γύρος 16: Πάντου vs Παντιόλι (Ιταλία) 2-0, Μυτιλινιού vs Οζκέν (Γερμανία) 2-0, Ντινάι vs Κόλαρεκ (Κροατία) 0-2
Γύρος 32: Πάντου vs Μπρίχιτα (Ουκρανία) 2-0, Κατσιμίχα vs Χιμένεθ (Ισπανία) 1-2, Μπακάλη vs Ζανζί (Γαλλία) 1-2, Καρύδη vs Ναχούρνα (Ουκρανία) 0-2
-68κg
Προημιτελικά: Σακελλαρίου-Ντεμίρ (Τουρκία) 1-2
Γύρος 16: Δάφνης vs Ντζόρτζεφ (Βουλγαρία) 0-2, Μπουγάς vs Αγκάγιεφ (Αζερμπαϊτζάν) 0-2, Σακελλαρίου vs Σαργκισιάν (Αρμενία) 1-2
Γύρος 32: Δάφνης vs Ντεσπιάτι (Ουκρανία) 2-0, Χουρίδης vs Πορς (Γερμανία) 1-1 προκρίθηκε ο δεύτερος λόγω τραυματισμού, Μπουγάς vs Μαμάτοφ (Ουκρανία) 2-1, Κρασόπουλος vs Σαλάνοβα (Ισπανία)  0-2, Σακελλαρίου vs Σβιτλίτσνι (Ουκρανία) 2-0
+87kg
Ημιτελικά : Δημητρακόπουλος vs Ντζιοζ (Ουκρανία) 1-2
Προημιτελικά: Δημητρακόπουλος vs Ανδρέου (Κύπρος) 2-0, Μπουτσιαράκος vs Ντζιοζ (Ουκρανία) 1-2, Μπούκλας vs Μπόζιτς (Κροατία) 1-2
Γύρος 16: Δημητρακόπουλος vs Μπαρούν (Κροατία) 2-0, Μπούκλας vs Ποπόφ (Κύπρος) 2-0

Με την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Αλβανίας, το ελληνικό Ολυμπιακό ταεκβοντό έφτασε τα 32 μετάλλια συγκομιδή στην Ιστορία του θεσμού, πέντε εκ των οποίων χρυσά.

(*) Συνάντηση με την Γραμματέα της ελληνικής Πρεσβείας στην Αλβανία αλλά και προϊσταμένη του προξενικού γραφείου, κα Ευγενία Μπλέτα είχε η ελληνική αποστολή. Η κα Μπλέτα παρακολούθησε μέρος της τελευταίας ημέρας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και παρέστη στη βράβευση της ελληνικής ομάδας για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στους άνδρες.
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι