Στην 3 η θέση της γενικής κατάταξης στον πίνακα των μεταλλίων του 17ου Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ζίου Ζίτσου 2022, ανάμεσα σε 19 κράτη, κατετάγη η Ελλάδα, με 16 Χρυσά, 26 Ασημένια και 23 Χάλκινα Μετάλλια, στα αγωνιστικά συστήματα Fighting System, Jiu Jitsu Newaza System.
Την Ελληνική αποστολή συνόδευσαν από το Δ.Σ. της ΕΦΕΟΖΖ οι Μαρία Χαριτοπούλου Πρόεδρος του Δ.Σ., Αναστάσιος Πουλικίδης Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Ζίου-Ζίτσου, Μπιτσαξής Δημήτριος Α Αντιπρόεδρος, Συνολάκης Ευάγγελος μέλος του Δ.Σ.
Επίσης συμμετείχαν οι ομοσπονδιακοί προπονητέςΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΖΙΟΤΖΙΟΣ ΖΗΣΗΣ καθώς επίσης και οι προπονητές Μπάμπαλού Αικατερίνη, Καραουλάνη Φωτεινή, Δημητρόπουλος Δημήτριος, Ρούντης Ηλίας, Γιοβάνης Συμεών, Ζαϊμάκης Γεώργιος, Σταθαράς Γεώργιος, Ζωγραφάκης Σταύρος, Βέλλιος, Σταύρος, Μπάλλας Ιωάννης, Τσουρλάκη Μαρία, Κατσιούρης Γεώργιος, Δημητρόπουλος Χρήστος.
Η ΕΦΕΟΖΖ συγχαίρει τους αθλητές και τις αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας για τις επιδόσεις τους , καθώς και όλους τους προπονητές για την προσπάθεια που κατέβαλαν για την μεγάλη αυτή επιτυχία.
Οι 17 οι Βαλκανικοί αγώνες Ζίου Ζίτσου στην Μπάνια Λούκα της Βόσνιας-Ερζεγοβίνης ουσιαστικά επανάφεραν μετά το 2019 στο επίσημο αγωνιστικό ημερολόγιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (JJIF) έναν από τους πλέον δυναμικούς αγωνιστικούς θεσμούς μετά από 3 χρόνια απραξίας. Σε συνδυασμό δε με την αναβάθμιση του σε Περιφερειακό Πρωτάθλημα, Νότιο-Ανατολικής και Ανατολικής Ευρώπης με συγκομιδή βαθμών κατάταξης της λίστας κατάταξης (Ranking) της JJIF, το κατατάσσει στα πλέον δυναμικά αθλητικά γεγονότα στο ετήσιο αγωνιστικό ημερολόγιο της.
Η σημαντικότητα των εν λόγω αγώνων δηλώθηκε από την πρώτη στιγμή που αποφασίστηκε να υλοποιηθούν, με την απόφαση της JJIF να τους συμπεριλάβει στους επίσημους αγώνες κατάταξης (Ranking) για τους αθλητές του Ζίου Ζίτσου.
Από επιστολή της ΕΦΕΟΖΖ στον ΠΟΠΤ