Στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης στον πίνακα των μεταλλίων, ανάμεσα σε 61 κράτη, του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Zίου Ζίτσου η Ελλάδα

εικόνα άρθρου

Στην 6 η θέση της γενικής κατάταξης στον πίνακα των μεταλλίων, ανάμεσα σε 61 κράτη, του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2021, κατετάγη η Ελλάδα, με 8 Χρυσά, 9 Ασημένια και 25 Χάλκινα Μετάλλια, στα αγωνιστικά συστήματα Fighting System, Newaza System, Duo System των ηλικιακών κατηγοριών -16 -18 -21 +21 ετών.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που διεξήχθη 3-11 Νοεμβρίου 2021 στο Στάδιο «Jiu Jitsu Arena» στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, οι Έλληνες αθλητές και οι Ελληνίδες αθλήτριες εντυπωσίασαν με τις επιδόσεις τους και σκόρπισαν χαρά και υπερηφάνεια στην Ελλάδα επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη αγωνιστική δυναμική του ελληνικού Ζίου Ζίτσου.

Η ελληνική αποστολή με 101 συμμετοχές αθλητών-τριων και 16 προπονητές αποτέλεσε την 4η μεγαλύτερη ομάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στο οποίο έλαβαν μέρος 61 κράτη με 1.375 αθλητές.

Η Εθνική Ομάδα Ζίου Ζίτσου βραβεύτηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2021 ως η καλύτερη
ομάδα στο αγωνιστικό σύστημα:

Duo Classic U16
Duo Show U16
Duo Classic U18


Το ομαδικό πνεύμα, το θετικό κλίμα και η αλληλοϋποστήριξη ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν την ελληνική αποστολή στο Άμπου Ντάμπι, γεγονός στο οποίο συνέβαλλαν αθλητές, προπονητές, συνοδοί και διοίκηση.

Ήταν μια πολυάριθμη (130 άτομα) και ιδιαίτερη αποστολή, λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των όσων ίσχυσαν πριν και κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, όμως στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Όλοι ταξίδεψαν, διέμειναν και επέστρεψαν υγιείς, ασφαλείς, γεμάτοι εμπειρίες και ικανοποίηση από το Άμπου Ντάμπι.