Επιστολή της Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ.Ζ. προς Αυγενάκη για την επαναξιολόγηση της λειτουργίας των αθλητικών σωματείων

εικόνα άρθρου
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛ.ΑΥΓΕΝΑΚΗ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΘΛΗΤΣΙΜΟΥ Γ.ΜΑΥΡΩΤΑ
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Η Διοίκηση της Ελληνικής Φιλάθλου Ερασιτεχνικής Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου (Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ.Ζ.), μετά την την υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 30.608/17.5.2020 ΚΥΑ «Άρθρο 3. Κατ’ εξαίρεση λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων από τις 18.5.2020», επισημαίνει την ανάγκη διαχωρισμού των μαχητικών αθλημάτων από τα υπόλοιπα αθλήματα, την ανάγκη να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες τους, καθώς και την ανάγκη να προσδιοριστεί ένα ρεαλιστικό πλαίσιο επαναλειτουργίας των αθλητικών συλλόγων, ώστε να επανέλθει ομαλά η κανονικότητα.

Ο μέγιστος αριθμός αθλουμένων ανά εγκατάσταση, που προσδιορίζεται σε 1 αθλητή ανά 30 τ.μ. , παρατείνει την αδράνεια των Συλλόγων και των αθλητών Ζίου Ζίτσου, καθώς τα σωματεία μας διαθέτουν μεν σύγχρονες και νόμιμες αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά οι κτιριακές διαστάσεις τους είναι εντελώς διαφορετικές σε σύγκριση με τα κλειστά γήπεδα.

Τα αθλητικά σωματεία μέλη μας, στην πλειοψηφία τους μισθώνουν ακίνητα, δεν φιλοξενούνται σε γηπεδικές εγκαταστάσεις Δήμων ή Φορέων, πολλών τετραγωνικών, και μέσα από τους χώρους αυτούς αναπτύσσεται το πιο υγιές κομμάτι του ερασιτεχνικού αθλητισμού, δημιουργώντας πολλούς αθλητές υψηλού επιπέδου σε αθλητικό και κοινωνικό επίπεδο.

Κατά συνέπεια, σας κάνουμε γνωστό ότι το περιεχόμενο της ΚΥΑ στην ουσία δεν επιφέρει την κανονικότητα στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία.

Ο αριθμητικός περιορισμός (1 άτομο αν 30 τ.μ.) και ο ηλικιακός περιορισμός (13 ετών και άνω), σημαίνει συνέχιση της αναστολής λειτουργίας των αθλητικών σωματείων.


Κύριε Υφυπουργέ,
Κύριε Γεν. Γραμματέα Αθλητισμού
Μέλη της Υγειονομικής Επιτροπής,

Ζητούμε να επαναξιολογηθεί το πλαίσιο λειτουργίας των αθλητικών σωματείων. Να ληφθούν υπόψη οι διαστάσεις των εγκαταστάσεων. Να λειτουργήσουν τα σωματεία με το μέτρο της απόστασης και της αποφυγής επαφής, στο αρχικό στάδιο, όπως συμβαίνει σε όλους τους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους όλων των κλάδων. Να απελευθερωθούν οι προπονήσεις σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Στους Συλλόγους μας μπορεί να επιτευχθεί προπόνηση χωρίς επαφή, με πειθαρχία και αυστηρή εφαρμογή όσων προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο για το άθλημα μας.
Με το μέτρο της ατομικής προπόνησης και το μέτρο της σωματικής άσκησης 5 ή 6 αθλουμένων, δεν επανέρχεται η κανονικότητα.
Οι Σύλλογοι μας θα εφαρμόσουν το πλαίσιο λειτουργίας που τους επιτρέπεται, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν αποκαθίσταται η ομαλή λειτουργία τους.
Αναμένουμε την επόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση και τις οδηγίες από την Γ.Γ.Α.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
Πουλικίδης Αναστάσιος Χαριτοπούλου Μαρία
ΑΘΗΝΑ 18/05/2020
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι