Ξεκινούν οι προπονήσεις για τις πολεμικές τέχνες και τα μαχητικά αθλήματα

εικόνα άρθρου

Το 2ο στάδιο άρσης των περιορισμών, που συμπεριλαμβάνει τις πολεμικές τέχνες και τα μαχητικά αθλήματα, ξεκινάει από σήμερα, Δευτέρα 11 Μαΐου και με την προϋπόθεση ότι οι προπονήσεις θα γίνονται σε ανοικτούς χώρους και χωρίς σωματική επαφή.


Όπως ανέλυσε ο αρμόδιος υφυπουργός κ.Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξή του στο iEidiseis τα επόμενα βήματα στον αθλητισμό είναι τα εξής:


«Την προσεχή εβδομάδα θα περάσουμε στο 2ο στάδιο άρσης των περιορισμών. Με προσεκτικές κινήσεις πάντα. Διευρύνοντας λίγο τον κύκλο όσων θα έχουν δικαίωμα προπόνησης.

• Θα εντάξουμε και τα υπόλοιπα αθλήματα της προΟλυμπιακής ομάδας, που δεν συμπεριλήφθηκαν στην πρώτη εβδομάδα. Πάντοτε με τη λίστα όσων έχουν ήδη προκριθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ή διεκδικούν με μεγάλες πιθανότητες την πρόκριση, όπως μας τους αποστέλλει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Καταρχάς, λοιπόν, την κολύμβηση, το πόλο, τις καταδύσεις. Αλλά και την ρυθμική, το μπιτς βόλεϊ και τα «μαχητικά» αθλήματα, όπως πάλη, τάε κβο ντο, τζούντο, καράτε, πυγμαχία, αλλά και το μοντέρνο πένταθλο.

• Επίσης, έρχεται η σειρά των αθλητών και της ΠαραΟλυμπιακής ομάδας, που τόσα και τόσα μετάλλια έχουν χαρίσει στη χώρα μας αυτοί οι μαχητές της ζωής.

• Στα «χαμηλής επικινδυνότητας» αθλήματα θα προσθέσουμε τις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις για ιστιοπλοΐα, κωπηλασία, κανόε καγιάκ και το θαλάσσιο σκι.

• Στον στίβο θα μεγαλώσει η λίστα όσων θα επιτρέπεται να προπονηθούν και εκτός της ΠροΟλυμπιακής ομάδας θα συμπεριληφθούν και οι αθλητές/τριες των εθνικών ομάδων,


• θα αρθούν οι περιορισμοί στο τένις για το ευρύ κοινό με την προϋπόθεση πάντα ότι θα τηρούν το πρόγραμμα με ραντεβού για την αποφυγή συγχρωτισμού και τα πρωτόκολλα.

• Στο ποδόσφαιρο, βάσει της λίστας των διαιτητών που συνέταξε η ΕΠΟ, θα ξεκινήσουν κι αυτοί προπονήσεις φυσικής κατάστασης. Κι αν στη Super League 2 οριστούν οι υγειονομικοί υπεύθυνοι σε κάθε ΠΑΕ για την τήρηση των πρωτοκόλλων και την ασφάλεια των αθλητικών εγκαταστάσεων, θα ισχύσουν και εκεί όσα ήδη ισχύουν για τις ΠΑΕ της Super League 1.

• Πέραν του ποδοσφαίρου, σε ανοιχτούς χώρους θα μπορούν να προπονηθούν σε ολιγομελή γκρουπ (χωρίς μπάλα) οι αθλητές ομαδικών αθλημάτων, όπως το μπάσκετ , το βόλεϊ, το χάντμπολ, το χόκεϊ επί χόρτου και το κρίκετ.

• Ομοίως και όλα τα «μαχητικά» αθλήματα, είτε είναι στο Ολυμπιακό πρόγραμμα είτε όχι, πάντοτε σε ανοικτούς χώρους και χωρίς σωματική επαφή.

Κι επειδή υπάρχει και η αγωνία των χιλιάδων υποψηφίων της Γ’ Λυκείου που στο μηχανογραφικό τους έχουν δηλώσει ΣΕΦΑΑ, Στρατιωτικές Σχολές και Σώματα Ασφαλείας και θα εξεταστούν πέραν των Πανελλαδικών και σε αγωνίσματα, ας ετοιμάζονται. Με τα κατάλληλα δικαιολογητικά θα τους επιτραπεί να προπονούνται από τις 18 τρέχοντος.

Παράλληλα εξετάζουμε για την επόμενη φάση ακαδημίες και γυμναστήρια. Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες και δουλεύουμε συστηματικά και ακατάπαυστα».

×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι